Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Generalitat entrega 15 noves Medalles de l'Esport en la 36a edició d'aquest guardó a Girona

Els guardonats, provinents d'arreu de les comarques gironines, han tingut papers destacats en diverses modalitats esportives. Va presidir l'acte el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras.

El Pati de les Magnòlies de la seu de la Generalitat a Girona va acollir el divendres 10 de juny, amb 350 assistents, l'acte d'homenatge a les 15 persones que han rebut enguany les Medalles de l'Esport que atorga anualment la Representació Territorial de l'Esport a Girona, amb la col·laboració de la Diputació de Girona. Els guardonats, provinents d'arreu de les comarques gironines, han tingut papers destacats en diverses modalitats esportives. Va presidir l'acte el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras.

L’han acompanyat de Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Carles Salgas, diputat d’Esports de la Diputació de Girona, i Josep Pujols, representant territorial de l’Esport a Girona, entre d’altres autoritats del món esportiu i social de la demarcació gironina.

Les Medalles de l’Esport, que aquest any arriben a la seva 36a edició, són dels guardons més antics que es concedeixen a Catalunya. Per a l’obtenció de la medalla, es valora a persones de més de 60 anys amb uns criteris que primen més el treball anònim i desinteressat davant altres aspectes com podrien ser els èxits esportius que haguessin pogut aconseguir els candidats al llarg de la seva vida esportiva.

Els guardonats d’aquest any han estat Carme Barceló Gifre (Voleibol-Bellcaire d'Empordà), Josep Maria Bruguer Ferrer (Tennis Taula-Girona), Joan Cabratosa Roca (Futbol- Banyoles/Port de la Selva), Juan Antonio Cano Martínez (Futbol-Mont-ras), Francesc Espigulé Espuña (Atletisme-Girona), Joan Ferragutcasas Massaguer (Futbol- Santa Coloma de Farners), Diego Garcia Ortuño (Patinatge/

Hoquei patins-Sant Antoni de Calonge), Martí Geis Vilar (Handbol-Girona), Xavier Ibarzábal González (Rugbi-Girona), Robert Mora Maruny (Bàsquet-Girona), Josep Pi Negre (Futbol-La Pera), Manel Pont Calvet (Ciclisme-Salt), Francesc Xavier Ralita Marés (Rem-Banyoles), Carme Soms Masoliver (Bàsquet-Santa Pau) i Pere Tur Brunsó (Activitats Subaquàtiques-Palamós).

La Representació Territorial de l’Esport a Girona va decidir, l’any 1980, homenatjar a totes aquelles persones que d’una manera anònima i desinteressada havien treballat o treballaven per l’esport. Així naixien les Medalles de l’Esport de les Comarques Gironines. El procés per a l’obtenció d’aquest guardó s’inicia amb una convocatòria, a principis d’any, en la qual es remeten les bases a les institucions públiques i a les entitats esportives de les comarques gironines, donat que són aquestes les que han de presentar els seus candidats. Amb posterioritat, una comissió de recompenses es reuneix per deliberar els candidats i proclamar els guardonats.

Durant les 35 edicions que s’han celebrat – i afegint-hi els premiats d’aquest any -, han rebut el guardó un total de 593 persones d’arreu de les comarques de Girona i de diverses modalitats esportives. 

FONT: Secretaria General de l'Esport

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.