Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Recollida d'objectes per aportar a terme el Projecte 666, una performance de l'artista Arkadi Lavoie Lachapelle (Mont-real, Canadà)

La recollida d'objectes es farà fins al 30 de juny al Bòlit i la performance, que durarà 6 hores 6 minuts 6 segons, es farà el dia 4 de juliol a la torre del Centre Cultural la Mercè a partir de les 15 h.

Arkadi Lavoie Lachapelle és la guanyadora d'una residència de producció en arts visuals en col·laboració amb La Chambre Blanche del Quebec.

La seva pràctica de la perfomance com a art de transformació es manifesta en l'espai públic, en galeries, en conferències o en esdeveniments clandestins, cultivant així, la paradoxa del gest perfomatiu: un do enèrgic i transformador que pot a la vegada commocionar i trastornar l'ordre de les coses establertes, beneficiant el cos, l'esperit i el cor.

Des del 2014 Arkadi Lavoie Lachapelle (Mont-real, Canadà), explora la temàtica del mal a partir de la seva representació plàstica i simbòlica, més enllà del vincle moral i binari (bé vs mal) en una obra perfomativa de 6hores, 6 minuts i 6 segons de durada.

Aquesta performance està realitzada en dues fases; una primera, que és la recollida d'objectes embolicats que materialitzin el mal i una segona, que és la performance pròpiament dita.

Com que el objectes són totalment desconeguts abans del seu desembalatge, la performance és un procés de descobriment simultani tant per al públic com per a l'artista al llarg de tota l’acció.

Tot plegat genera una experiència similar al desembalatge dels regals de Nadal i de les celebracions en general. Una perspectiva irònica si es considera el contingut dels paquets com quelcom malèfic!

Aquesta acció, que ja ha dut a terme a Toronto i Laval, li ha permès conèixer diverses comunitats i particulars a partir d’aquesta particular recol·lecta que ara vol portar a terme a Girona.

La tercera versió de la performance, doncs, tindrà les següents fases:

  1. Una recollida de nous objectes oberta a la ciutadania. Fins el 30 de juny
  2. Una performance de 6 hores 6 minuts 6 segons per descobrir i improvisar amb els nous objectes. 4 de juliol a la torre del Centre Cultural la Mercè. (de 15 a 21.06 h)
  3. Un taller obert per presentar la trajectòria del seu treball performatiu (amb una presentació dels objectes que representen el mal). 6 de juliol de 18 a 20 h a l’espai de la torre del Centre Cultural la Mercè.

El projecte 666: recollida d’objectes

Com es materialitza el mal avui en dia? Què ens ve a la ment?
Quin objecte hauríeu de treure de casa vostra i encara no heu tret?

L’Arkadi necessita objectes que, per vosaltres, representin el mal i que estiguin empaquetats de manera que no pugui veure'ls. Un objecte que es convertirà en l'energia potencial indispensable per a la performance.

Hi ha dos maneres de fer-li arribar l'objecte embolicat:
- En mà, enviant un mail arkadi@live.fr
- Deixant-lo a l'oficina de Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona (Plaça del Vi 1 de Girona, de dilluns a divendres de 9 a 15h)

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.