Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acull dissabte una exhibició de cossos d'emergències promoguda per l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil

La iniciativa té com a objectiu apropar aquests col·lectius a la ciutadania per tal de donar a conèixer la tasca que porten a terme i els recursos dels quals disposen.

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Girona ha organitzat aquest dissabte, de 10 a 14 h, al passeig de la Copa, una exhibició de cossos d'emergències i de seguretat a la ciutat. L’activitat, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, té com a objectiu apropar aquests col·lectius a la ciutadania per tal que puguin oferir informació de la tasca que porten a terme i presentar els recursos dels quals disposen.

A les 10 h tindrà lloc l'acte d'inauguració de la jornada, que comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; del conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané; del director general de Protecció Civil, Joan Delort, i del vicepresident primer de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, entre altres autoritats.

Durant tot el matí, es realitzaran activitats dirigides a la ciutadania en general i als infants en especial, amb la voluntat de conscienciar i fer divulgació de diferents mesures d’autoprotecció, així com de donar a conèixer el dia a dia dels diferents cossos participants. S’oferiran activitats específiques per als nens i nenes, com tallers de dibuix, passatemps i retallables; es lliuraran de polseres identificatives de protecció civil per a la mainada; hi haurà una exposició de vehicles de emergències, i es faran demostracions de tècniques de RCP (reanimació cardiopulmonar) i d’ús de desfibril·ladors, entre altres activitats. A més, també es faran simulacres diversos i exhibicions per part dels cossos participants.

D'aquesta manera la població podrà conèixer que són i quines funcions tenen les associacions de voluntaris de protecció civil (AVPC), les associacions de defensa forestal (ADF), entitats com la Creu Roja o el DYA, els cossos dels Mossos d'Esquadra, la Policia Municipal, els Bombers i els Agents Rurals o els membres del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) o el Consorci del Transport Sanitari de Catalunya (CTSC). Tots aquests col·lectius participaran a la jornada. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.