Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Lliurament dels premis del concurs de Punts de Llibre i de Jocs Florals de l'Ajuntament de Girona

Un miler de nens i nenes de les escoles de la ciutat omplen l'Auditori.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, va donar la benvinguda als més de mil assistents al lliurament de premis del concurs de Punts de Llibre i dels Jocs Florals de primària, organitzats per l’Ajuntament de Girona, a l’Auditori-Palau de Congressos.

Al concurs de Punts de Llibre, enguany es valoraven especialment els temes referents a l’Any Llull i als 50 anys de la publicació del Zoo d’en Pitus. La participació ha estat molt alta, amb 843 treballs rebuts de 20 centres d'educació primària de la ciutat, i s'han editat 2.500 punts dels tres primers premis. Es pot veure l'exposició de tots els punts rebuts en una exposició itinerant per les biblioteques públiques de la ciutat.

Els guanyadors de cicle inicial han estat Nora Beringues de Marta Mata el primer premi, el segon Núria Vilanova de Marta Mata i el tercer Pilar Amaya de Sagrada Família. Els de cicle mitjà han estat Martina Nogué de Vedruna el primer premi, el segon Octavian Calmic de Cassià Costal i el tercer Mara Vila de Les Alzines. El primer premi de cicle superior ha estat per a Laia Vilà de Migdia, el segon per a Tània Pazos de Migdia i el tercer per a Ariadna Chaves de Vedruna.

Pel que fa als Jocs Florals de Primària, es van presentar 383 composicions de 22 centres educatius de la ciutat. Per a la prosa, aquest any se suggeria el tema de Girona i l’esport.

Els guanyadors de cicle inicial van ser Dikra Saidani El Harmi de Dalmau Carles, Ilia Lamuà, Irena Fusté i Aya Raji de Pla de Girona, Nora Muñoz d’Annexa-Joan Puigbert i Romayssa El Boziani de Sagrada Família.

A cicle mitjà, la Flor Natural va ser per a Pol de Palol de Marta Mata, l’Englantina per a Martina Ortega de Migdia, la Viola per a Berta Pijoan de Marta Mata, el primer premi de prosa per a Gerard Urbano de FEDAC Sant Narcís, el segon premi de prosa per a Lucía López de Joan Bruguera i el tercer, ex-aequo, per a Oussama El Maleki de Montfalgars i Clara Roig d’Annexa-Joan Puigbert.

A cicle superior, la Flor Natural la va guanyar Àngela Moral d’Annexa-Joan Puigbert, l’Englantina Guillem Torrent de Pla de Girona, la Viola Marta Cantanero de Joan Bruguera, el primer premi de prosa Oriol Molas de Joan Bruguera, el segon Laura Ribas de Pla de Girona i el tercer Sergi Sanmartín de Domeny.

Com a acompanyament de l’acte, es van projectar tres booktrailers realitzats per les escoles Marta Mata i Montjuïc Girona International School. Fem un booktrailer és un recurs educatiu de l’Ajuntament de Girona que consisteix a fer un petit vídeo d’un llibre llegit pels alumnes d’una classe.

Posteriorment, al Saló de Descans del Teatre Municipal es va celebrar l’acte de lliurament dels premis dels Jocs Florals de secundària, presidit per la regidora Elisabeth Riera. L’escriptor Josep Maria Fonalleras, que aquest any formava part del Jurat, va adreçar unes paraules als assistents, tot explicant algunes històries relacionades amb les reines dels Jocs Florals, unes figures de la festa que eren molt populars a principis del segle XX. Al concurs, s’hi van presentar 123 treballs provinents de 9 centres d’educació secundària de la ciutat.

Els guanyadors i guanyadores en aquesta categoria van ser, per a primer cicle d’ESO, la Flor Natural per Iván Jiménez de l’institut Ermessenda, l’Englantina per a Alèxia Fernández de l’institut Ermessenda, la Viola per a Mariona Claret de Les Alzines i un accèssit per a Pau Pericot de FEDAC Sant Narcís, el primer premi de prosa per a Nataly Galindo de l’institut Ermessenda, el segon per a Berta Ribas de Vicens Vives i el tercer, també de Vicens Vives, per a Helena Rutllant.

A segon cicle d’ESO, la Flor Natural va ser per a Yara Hinojosa de FEDAC Sant Narcís, l’Englantina per a Arnau Lleixà de Vicens Vives, i un accèssit per a Carla Massonis de Sobrequés, la Viola per a Samah Mahdjouba de La Salle, el primer premi de prosa per a Enric Bagué de La Salle, el segon per Anna Ortega de FEDAC Sant Narcís i el tercer per a Lluc Aresté de Bell-lloc del Pla.

A batxillerat, la Flor Natural la va guanyar Sílvia Reyner de Sobrequés, l’Englantina Marta Sebastià Puig de Les Alzines, la Viola Adrià Sala de Bell-lloc del Pla i un accèssit Elna de Ciurana de Montilivi, el primer premi de prosa Josep Sunyer de Vicens Vives, el segon Judit Batlle de Maristes-Girona i el tercer Arlet Pi de Vicens Vives.

Als Jurats que premien les obres tant del Punt de Llibre com les proses i poesies dels Jocs Florals hi participa un ampli ventall de persones relacionades amb l’educació, les biblioteques, el món cultural, artístic i literari de la ciutat, la Universitat de Girona i els Serveis Territorials d’Ensenyament, la col·laboració de les quals és essencial perquè aquests dos concursos continuïn endavant any rere any, estimulant l’expressió artística i literària dels nens i nenes de les escoles de la ciutat.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.