Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona reforça els vincles amb Albi participant com a ciutat convidada a la Nuit Pastel de la localitat occitana

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i l'alcaldessa d'Albi, Stéphanie Guiraud-Chaumeil, signaran demà un document simbòlic de renovació de l'agermanament amb motiu del 30è aniversari de l'acord d'amistat entre els dos municipis.

Girona participarà demà en les activitats organitzades en el marc de la tradicional Nuit Pastel d’Albi. La implicació gironina en aquest esdeveniment s’engloba en les accions per reforçar els vincles amb la ciutat occitana amb motiu de la celebració del 30è aniversari de l’agermanament entre els dos municipis. Entre els actes commemoratius de l’efemèride, es van establir dues dates per celebrar l’agermanament: una a Girona, el 28 d’octubre del 2015, durant les Fires de Sant Narcís, i l’altra a Albi, el 4 de juny del 2016, durant la Nuit Pastel.

 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, presidirà la comitiva gironina que es desplaçarà demà a la localitat del sud de l’Estat francès i a la qual assistiran també la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana, i la regidora de Dinamització del Territori, Eva Palau. Durant la visita, Madrenas i l’alcaldessa d’Albi, Stéphanie Guiraud-Chaumeil, signaran un document simbòlic de renovació de l’agermanament entre les dues ciutats, tal com es va fer també a Girona l’octubre passat. L’alcaldessa de Girona veu en aquest agermanament “una de les mostres del perquè el Consell d’Europa ens ha donat el premi d’Europa 2016, ja que representa uns valors de bon veïnatge i cordialitat entre ciutats que ha de ser un exemple per a l’Europa que volem”. Madrenas també ha destacat que els actes de demà serviran també per exportar el nom de Girona, i donar a conèixer i compartir alguns dels trets diferencials de la nostra cultura popular i artística.

 

El nom de Nuit Pastel fa referència al nom occità de la planta isactis tinctoria, conreada per a la producció d’un colorant blau que va suposar una font de riquesa d’Albi als segles XV i XVI. Aquest esdeveniment cultural que se celebra de manera anual des de fa vuit anys té lloc a la nit, i consta d’una ruta que creua el riu Tarn i serveix per connectar el Centre d’Art Le Lait amb el districte cultural dels Cordeliers a través de la Ciutat Episcopal. En el recorregut s’instal·len llums especialment per a l’ocasió i s’organitzen diferents concerts, exposicions, art de carrer, recitals poètics i contes per tal de destacar la diversitat cultural albigesa.

 

En aquesta edició de la Nuit Pastel, l’Ajuntament de Girona hi participarà, sota la imatge de Catalunya, portant un correfoc pels carrers de la ciutat a càrrec dels Diables de l’Onyar, organitzant un “gastro marché catalan” a la plaça de la Catedral d’Albi i amb el comissariat, des del Bòlit. Centre d’Art Contemporani, Girona, de l’exposició “Le dialogue dels contraires”.

 

Podeu consultar més informació sobre la Nuit Pastel en aquest enllaç.

 

Accent gironí al Centre d’Art Le Lait amb “Le dialogue dels contraires”

 

Amb motiu de la celebració del 30è aniversari de l’agermanament de les ciutats d’Albi i Girona, el Centre d’Art Le Lait ha convidat el Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona a presentar una selecció de videocreacions d’autoria gironina. La mostra “Le dialogue dels contraires” ha estat comissariada per la directora del Bòlit, Carme Sais, i comptarà amb l’obra de quatre artistes gironins: Manel Bayo, Roser Bover, Xavier Escribà i Cristina Lliurat.

 

La proposta vol establir un diàleg entre pols oposats, entre l’interior i l’exterior, el dins i el fora, el que és bonic i el que és lleig, la construcció i la deconstrucció, la decoració i l’abandonament, etc. Igualment, intenta establir un diàleg entre la pintura i el vídeo, convidant els artistes que parteixen de la pràctica pictòrica per instal·lar-se en el vídeo, amb la voluntat de crear unes obres que tinguin la capacitat de transmetre sensacions i pensaments suportats de forma més dinàmica però no exempta de poètica. La instal·lació inclou tres vídeos projectats sobre paret i una obra en forma de tríptic amb tres videoprojeccions simultànies sincronitzades.

 

Podeu consultar més informació sobre “Le dialogue dels contraires” al document adjunt.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.