Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona aprova la convocatòria de subvencions per a les entitats juvenils de la ciutat

El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el dia 10 de juny.

L’Ajuntament de Girona ha obert la convocatòria de subvencions a les entitats juvenils i entitats d’educació en el lleure de la ciutat per a l’any 2016. El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el proper 10 de juny i s’ofereixen dues línies de subvenció: una destinada al funcionament ordinari de les entitats i una altra destinada a projectes i activitats. Cada entitat podrà optar a les dues línies subvencionables.

El propòsit d’aquests ajuts és facilitar cada vegada més que els joves de la ciutat, que desenvolupen projectes associatius vinculats a la cultura, al lleure o als barris, puguin tenir la màxima llibertat per desenvolupar les seves activitats, promovent a la vegada que els joves participin en el conjunt del disseny de les polítiques municipals. Les bases de la subvenció, que es poden consultar a girona.cat estableixen criteris amples i oberts, per tal que s’hi puguin acollir diferents entitats juvenils.

La tinenta d’alcalde d'Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat, Sílvia Paneque, ha explicat que “el dret dels joves a tenir veu pròpia a la ciutat requereix tant d’oportunitats com d’empoderament, perquè puguin presentar propostes pròpies i tinguin els mitjans necessaris per desenvolupar-les amb èxit. En especial, per aquelles idees o activitats on es tingui en compte la mirada de gènere i el propòsit de construir una Girona plural i de tots i totes”.

Amb aquesta convocatòria de subvencions es vol aconseguir empoderar les entitats juvenils en la implicació en els afers públics de la ciutat; contribuir a la cohesió social i cultural a la ciutat; afavorir l’acollida de les persones joves immigrades (per exemple, amb activitats que potenciïn el coneixement cultural mutu i l’aprenentatge del català); fer créixer les activitats socials, culturals, esportives i lúdiques; afavorir que els infants i joves de Girona disposin d’activitats de lleure amb les millors condicions de qualitat pedagògica; promoure serveis d’interès general; disposar d’una oferta diversificada i àmplia de programes socioculturals o afavorir la inclusió de la dimensió de gènere en les activitats, així com la major incidència de la igualtat a la ciutat i la promoció dels valors de la coeducació.

“Les circumstàncies en què avui es troba el col·lectiu jove no són gens fàcils. Per mitjà de l’associacionisme s'estableix una manera de donar veu i canalitzar els reptes, les inquietuds i els projectes dels joves, que els ha de permetre participar en la construcció de la ciutat”, ha dit la regidora de Joventut, Elisabeth Riera. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.