Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona amplia aquest any els espais d'estudi en horari nocturn per a preparar la selectivitat

L'Estació Espai Jove i la Biblioteca del Campus de Montilivi de la Universitat de Girona s'afegeixen enguany a la Biblioteca Ernest Lluch.

De l’1 al 15 de juny, tres equipaments de Girona, referents en l’àmbit bibliotecari i juvenil, obriran en horari nocturn per oferir espais d’estudi especialment adreçats a l’alumnat de batxillerat que hagi de preparar la selectivitat. D’aquesta manera, L’Estació Espai Jove i la Biblioteca del Campus de Montilivi de la Universitat de Girona (UdG) s’afegeixen per primer cop a la Biblioteca Ernest Lluch, que ja havia ofert aquest servei en anys anteriors.

La incorporació de la Biblioteca del Campus de Montilivi ha estat possible gràcies al projecte transversal de col·laboració entre les biblioteques públiques i les biblioteques universitàries, ja que aquestes últimes són serveis específics per a la comunitat universitària. Aquest projecte, anomenat LABO (Laboratori d’Aprenentatge de Biblioteques Obertes), persegueix oferir a la ciutadania un sistema de biblioteques que rendibilitza els recursos públics, aprofita sinergies i presta millors serveis bibliotecaris. Pensant que els estudiants de 2n de batxillerat són futurs estudiants universitaris, s’ha considerat adient fer aquesta prova pilot i valorar-la un cop finalitzat aquest període. Per això, la biblioteca de la UdG del Campus de Montilivi permetrà l’accés a aquests estudiants entre els dies 1 i 15 de juny, de diumenge a dijous, de les nou del vespre a les 3 de la matinada.

Com és habitual cada any, la Biblioteca Ernest Lluch també ofereix aquest servei, i aquest any s’hi afegeix l’Estació Espai Jove. Aquests dos equipaments, també de l’1 al 15 de juny, restaran oberts fins a les dotze de la nit, de dilluns a divendres.

Aquest és un servei demanat per instituts i per aquells estudiants que podran trobar en aquests equipaments un espai tranquil i amb serveis adequats per a l’estudi, per poder preparar amb garanties d’èxit el pas als estudis universitaris. Els anys anteriors aquesta proposta ha tingut bona acollida entre el col·lectiu d’estudiants.

Així doncs, aquest any s’amplien les possibilitats que fins ara només s’oferien des de la Biblioteca Ernest Lluch. En el cas de la biblioteca i l’Estació Espai Jove, l’alumnat es podrà connectar a la xarxa Wi-Fi i es podrà fer ús dels ordinadors d’ús públic. En el cas de la biblioteca universitària el servei serà únicament i exclusivament d’ús dels espais per l’estudi.

A més d’aquest servei específic cal recordar que les biblioteques de Girona disposen de sales per a l’estudi i la realització de treballs en grup en horari d’obertura de la biblioteca. En especial, cal destacar les sales de treball de les quals disposa la Biblioteca Carles Rahola, que cal sol·licitar prèviament atesa la seva gran utilització, i la sala d’estudi de la Biblioteca Salvador Allende, que té una capacitat per a unes trenta persones i que durant tot el curs és un dels espais més valorats i utilitzats de l’equipament.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.