Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona publica al web tots els productes fitosanitaris que s'utilitzen a la via pública

El consistori prioritza l'ús de mètodes alternatius per sobre de la utilització de tractaments químics.

Des d’aquesta setmana, l’Ajuntament de Girona publica al web municipal tots els productes fitosanitaris que es fan servir a la via pública. Es tracta tant dels productes que s’utilitzen per al control de plagues i animals com els que s’utilitzen als parcs, jardins i altres espais verds de la ciutat.

En les actuacions al municipi el consistori prioritza l’ús de mètodes alternatius per sobre de la utilització de tractaments químics, que només es fan servir en casos estrictament necessaris i adoptant sempre les precaucions i mesures adients per minimitzar els efectes sobre el medi i la població. A més, s’escullen sempre els productes que tenen una acció més específica i una toxicitat més baixa.

En aquest sentit, el vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, ha manifestat el compromís municipal de “reduir l’ús de productes químics en el control de plagues i eliminar progressivament els productes de major toxicitat, com és el cas dels herbicides a base de glifosat”.

Les actuacions de control fitosanitari i de control de plagues urbanes que es fan a la via pública tenen per objectiu reduir les poblacions d’aquelles espècies que per la seva abundància o les seves característiques poden ocasionar problemes sanitaris, molèsties, perjudicis o pèrdues econòmiques a la ciutat. Berloso ha remarcat que la publicació dels productes que es fan servir “és un pas més en la transparència municipal”, un aspecte “especialment rellevant en aquests temes amb els quals la ciutadania és cada cop més sensible”.

Podeu consultar els productes que s’utilitzen a través del següent enllaç.

Si desitgeu ampliar la informació, des de l’Oficina de Comunicació us podem gestionar el contacte amb el vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació, Eduard Berloso.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.