Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Pla especial de la Devesa vol impulsar la centralitat del parc dins de la ciutat

Una de les principals novetats del projecte és l'adequació del Camp de Mart per acollir prioritàriament les activitats intensives que tinguin lloc a la Devesa. Aquest vespre tindrà lloc l'audiència pública sobre el projecte al Palau de Fires de Girona.

El projecte del Pla especial de la Devesa vol promoure la centralitat del parc dins de Girona amb l’objectiu de recuperar-lo per a la ciutadania. El pla planteja l’ordenació i la divisió del parc essencialment en tres àmbits en els quals es faran actuacions diferenciades. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha sintetitzat els tres objectius que té el projecte del Pla especial i que es refereixen a aquests tres àmbits: “es tracta d’aconseguir vetllar pel benestar de les persones, per a la dinamització econòmica i per a la preservació natural del parc”.

Per un costat, hi haurà l’espai més proper al riu Ter, on es treballarà per naturalitzar l’indret i on es proposa construir una nova passera sobre del riu per reforçar la idea de centralitat del parc i millorar la connectivitat entre Fontajau i la Devesa. Per un altre, hi haurà l’espai d’integració urbana del parc, amb els accessos a la Devesa a través de l’esplanada de La Copa, de la prolongació del passeig de la Devesa i d’una avinguda de Ramon Folch remodelada. Per últim, hi ha la zona de la Devesa històrica, integrada pels passeigs, el Camp de Mart i les illes interiors.

En aquest darrer àmbit, es conservaran les sis grans illes d’arbres existents i s’adequaran com a parc urbà amb criteris de passeig i descoberta de l’entorn. Una de les principals novetats serà l’adaptació del Camp de Mart per esdevenir l’espai del parc que podrà acollir les activitats més intensives i amb més necessitat de superfície, ja que és l’espai més pròxim a les instal·lacions esportives i als dos grans equipaments del parc -el Palau de Fires i l’Auditori de Girona-. Madrenas ha remarcat que, dins de les actuacions que s’han de dur a terme, cal prioritzar les que s’han previst en aquest espai. El regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Girona, Narcís Sastre, ha explicat que el Camp de Mart “està cridat a tenir una transformació important, ja que és el lloc on conflueixen diverses activitats”.

Un projecte amb el màxim consens possible

“Cal que tinguem en compte que el pla especial és un full de ruta, una línia estratègica que caldrà seguir al llarg de molts mandats i molts governs; no és un projecte signat a punt per ser executat ni defineix els usos del parc”, ha remarcat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, subratllant la voluntat del govern municipal “d’aconseguir que el màxim nombre possible de persones estiguin d’acord amb el que ha de ser la Devesa i el perquè ha de ser”. En aquest sentit, el regidor Narcís Sastre ha subratllat que es tracta d’un “pla de ciutat, no de govern”.

Per aquest motiu, el projecte que es presentarà avui, a les 19.30 h, en una audiència pública que es farà al Palau de Fires de Girona, és el resultat de mesos de treball amb les aportacions recollides en el procés de participació ciutadana per a la redacció del pla i a partir també de les intervencions d’experts i diferents agents implicats en el parc. Està previst que el Pla s’aprovi inicialment per Ple el proper mes de setembre, amb l’objectiu d’aconseguir el màxim de consens possible entre les agrupacions polítiques municipals. A banda de les intervencions de manteniment i gestió del parc, es preveu que les primeres accions incloses dins del Pla especial es puguin començar a fer a partir del 2018. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.