Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona comença les actuacions per consolidar la sèquia Monar

S'està treballant en un conveni amb els consistoris de Salt i Bescanó per establir un sistema de gestió i manteniment comú.

L’Ajuntament de Girona ha començat avui les actuacions per consolidar la sèquia Monar a la ciutat. En concret, es tracta de l’execució de dues obres per garantir l’estabilitat del canal: una per evitar que l’erosió de l’aigua pugui afectar els fonaments d’un edifici ubicat al costat de la sèquia i una segona per donar continuïtat a la mota de terreny i prevenir possibles pèrdues d’aigua del canal. Es preveu que les accions de reparació acabin d’aquí 5 dies, el 22 de maig.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha ressaltat la importància que té la sèquia per la ciutat i ha posat èmfasi en la necessitat de fer-ne un bon manteniment. “La sèquia és una infraestructura important per la ciutat, ja que nodreix d’aigua les Hortes de Santa Eugènia, la Devesa i també la Central del Molí, gràcies a la qual es genera energia que produeix un estalvi econòmic per a l’Ajuntament”, ha ressaltat.

Madrenas ha explicat que s’està treballant per tenir llest al més aviat possible un conveni amb els ajuntaments de Salt i de Bescanó per establir una governança comuna pel que fa a la gestió i el manteniment de la sèquia. “Els tres ajuntaments analitzarem les necessitats de la sèquia a mitjà i llarg termini per establir el calendari d’actuacions conjuntes”, ha assenyalat.

Tal com ha remarcat el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Girona, Narcís Sastre, es tracta “d’una inversió important tenint en compte que ara fa dos anys que la sèquia va passar a titularitat pública”. El maig del 2014 els ajuntaments de Girona, Salt i Bescanó van assumir la propietat de la sèquia Monar després signar el conveni de cessió de l’espai hidrològic amb l’empresa Sala i Bertran.

L’obra que ha començat avui es produeix arran de les observacions que es van realitzar amb motiu del recent aixecament topogràfic de la sèquia, que es va fer el passat mes de febrer del 2016. Es preveu que a la tardor es duguin a terme dues actuacions més, en aquest cas de neteja, per optimitzar la correcta circulació de l’aigua i prevenir embussos.

L’adjudicació de les dues primeres actuacions de les obres, que han començat avui, s’ha fet a l’empresa Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter, SA (AGISSA) amb un cost de 18.502,86 euros. El cost total de les quatre actuacions previstes aquest any és de 29.099,57 euros. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.