Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Un total de 92 projectes se sotmetran a votació en els pressupostos participats dels barris d'aquest 2016

Enguany la consulta es farà de l'1 al 12 de juny a través d'un sistema de vot electrònic.

Un total de 92 projectes, dividits en trenta barris, se sotmetran a votació en el marc dels pressupostos participats dels barris d’aquest any. La consulta es farà a través de votació electrònica entre l’1 i el 12 de juny (mitjançant el web www.girona.cat/votabarris) i el dia 4 de juny, de 10 a 14 h, es farà una sessió de votació electrònica presencial en els vuit centres cívics de la ciutat: el CC Onyar, el CC Pla de Palau, el CC Barri Vell – Mercadal, el CC Pont Major, el CC Ter, CC Pedret, CC Santa Eugènia i CC Sant Narcís. Per fer aquesta votació, hi haurà personal a cadascun dels centres cívics que assistirà en el procés de vot a les persones que ho desitgin.

 

El vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació, Eduard Berloso, i la tinenta d’alcalde i regidora d’Hisenda i Règim Interior, M. Àngels Planas, han explicat aquest matí el procés de votació en la consulta d’aquest any i han fet una crida a la participació. “El que fem no és substituir la votació presencial per l’electrònica, ja que també es podrà votar de manera presencial als centres cívics i a les seus de l’Oficina d’Atenció Ciutadana, en uns horaris concrets, malgrat que l’urna serà electrònica i no física”, ha explicat Berloso. A més, tal com ha assenyalat M. Àngels Planas, enguany “es podrà votar, amb les credencials que cada ciutadà rebrà a casa seva, tant des d’un ordinador com des d’un telèfon mòbil o una tauleta”.

 

Durant el mes de febrer es van fer les primeres assemblees de les quals es van recollir totes les propostes que havien de valorar els serveis tècnics. Un cop valorades, es van presentar de nou en assemblea als trenta barris de la ciutat i les entitats veïnals han decidit quins són els projectes que es porten a votació el proper mes de juny. Després de la votació, el dia 13 de juny es farà el recompte dels resultats.

 

Aquest 2016 l’Ajuntament de Girona ha assignat una partida d’1.200.000 euros del pressupost municipal als barris de la ciutat per tal que els veïns i veïnes decideixin quines actuacions volen que es portin a terme al sector on viuen. Aquest és el quart any que es posen en marxa els pressupostos participats dels barris.

 

Un 78,3% dels projectes dels anys anteriors estan finalitzats

 

Dels 152 projectes que van resultar escollits en les darreres tres edicions dels pressupostos participats, n’hi ha 119 que ja estan completats, xifra que significa un 78,3% del total. Dels 40 del 2013, n’hi ha 39 d’acabats i el que queda, la reconstrucció de la font de la Font de la Pólvora i els seus voltants, està en execució.

 

Dels 50 projectes escollits el 2014, se n’han executat 44 i n’hi ha sis de pendents, quatre dels quals estan en execució i dos es troben en fase de tràmit administratiu. Pel que fa als 62 de l’any passat, se n’han completat 36 i encara queden 26 projectes pendents d’execució, 6 dels quals estan en fase de redacció, 8 en fase de tràmit administratiu i 12 que s’estan executant en aquests moments.

 

Podeu consultar tota la informació al web www.girona.cat/consultabarris  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.