Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona i la Generalitat de Catalunya signen un conveni de col·laboració per treballar conjuntament la promoció de la salut

L'acord posa les bases per elaborar el primer Pla de salut de ciutat i presenta com a principal novetat la incorporació de la salut comunitària i la prevenció com a línies de treball.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el secretari de Salut Pública del Departament de Salut, Joan Guix, han signat avui un conveni de col·laboració per a la prestació de serveis de salut pública de competència municipal. L’objectiu del conveni és coordinar els recursos humans i materials que les dues administracions destinen a la salut pública, amb la intenció de que es complementin i guanyin en eficiència.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i l’Ajuntament Girona van subscriure un primer conveni de col·laboració l’any 2009, que es va anar renovant fins al 31 de desembre de 2011. Amb tot, les dues institucions van continuar amb la col·laboració pactada. Per altra banda, des de juliol de 2013, l’ASPCAT té un conveni amb l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya per regular la prestació de serveis de salut pública.

Ara, les dues entitats, ASPCAT i Ajuntament, han volgut renovar el seu conveni de col·laboració amb l’objectiu de coordinar els recursos humans i materials d’ambdues administracions dedicats a prestar serveis en aquest àmbit. L’objectiu fonamental és que les activitats de salut pública de les diferents administracions es complementin, s’evitin duplicitats i encavalcaments, i alhora s’executin amb la màxima eficàcia i eficiència. El conveni també recull la constitució d’una comissió de seguiment, que estarà formada per un representant de l’ASPCAT i un representant de l’Ajuntament, que vetllarà pel compliment de l’acord i reportarà els resultats obtinguts.

El conveni recull les especificitats pròpies de la ciutat i posa en valor els recursos humans adscrits al territori per part de les dues administracions: l’Equip Municipal de Promoció de la Salut (EMPSA), per part de l’Ajuntament, i els tècnics adscrits al Servei de Salut Pública a Girona Sud, per part de l’ASPCAT. Es vol apostar per la gestió conjunta en els aspectes relacionats amb la salut ambiental i alimentària. Un dels projectes rellevants que es posarà sobre la taula és la redacció i el posterior desenvolupament d’un Pla de salut de Girona, el primer que tindrà la ciutat.

La regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, ha destacat que “des de l’Ajuntament estem treballant des de fa temps per recopilar dades amb l’objectiu de fer una diagnosi de la situació de la ciutat en relació amb la salut per tal de determinar els aspectes principals sobre els quals incidir i que han de quedar reflectits en el pla de salut”. La regidora ha posat èmfasi en la importància de la col·laboració del consistori amb la Generalitat en matèria de salut i ha assenyalat que “convenis com aquests serveixen per aglutinar esforços en camps com les inspeccions per detectar possibles males pràctiques”.

Ampliació de serveis de salut pública

La principal novetat del conveni signat enguany es la incorporació de la promoció, la prevenció i la salut comunitària com una de les línies de treball col·laboratiu. Alguns dels programes que es treballaran són, per exemple, el Pla integral per a la promoció de la salut a través de l’activitat física i l’alimentació saludable (PAAS), el Pla local de salut Girona, el Programa de revisió de menús escolars (PReME), el Programa d’intercanvi de xeringues (PIX), el programa Aquí Sí-Fruita i Salut, el d’alimentació mediterrània (AMED), la Q de Festa/Nits Q, el programa de deshabituació tabàquica grupal, el de promoció d’entorns educatius sense fums “Entorn sense fum”, el de salut bucodental i el de vacunacions.

Setmana de l’alimentació saludable

El conveni entre l’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’Ajuntament de Girona s’ha signat coincidint amb la setmana de l’alimentació saludable, que se celebra aquests dies a la ciutat. Durant aquests setmana també s’ha fet lliurament del premi a la fotografia més saludable del concurs d’instagram #jomenjobé El premi ha consistit amb un àpat per a dues persones a Can Tornés, establiment acreditat amb el distintiu AMED. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.