Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Federació Catalana de Municipis i la Fundació Pi i Sunyer reconeixen cinc iniciatives de l'Ajuntament de Girona com a bones pràctiques municipals

Es tracta de les experiències Compartint accions per la inclusió social, del Consell de Cohesió i Serveis Socials; els pressupostos participats dels barris; Natur'acc: natura i turisme, accessibles per a tothom; el compromís de puntualitat i l'acció de suport a l'orientació als instituts d'educació secundària.

La Federació Catalana de Municipis i la Fundació Carles Pi i Sunyer han reconegut cinc iniciatives de l’Ajuntament de Girona com a bones pràctiques municipals en la darrera actualització del Banc de Bones Pràctiques que promouen aquests ens. Concretament, es tracta de les actuacions Compartint accions per la inclusió social, del Consell de Cohesió i Serveis Socials; els pressupostos participats dels barris; Natur’acc: natura i turisme, accessibles per a tothom; el compromís de puntualitat i l’acció de suport a l’orientació als instituts d’educació secundària. En aquest darrer cas, s’ha inclòs com a pràctica significativa.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha subratllat el fet que “aquesta distinció és un reconeixement a la bona feina que es fa des del consistori en diferents àmbits, en cerca constant de la innovació i l’excel·lència. L’objectiu final del que fa l’Ajuntament no és altre que millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes i aquests premis valoren els esforços que fem en aquest aspecte”.

El pla de treball Compartint accions per la inclusió social es va dissenyar i consensuar pel Consell de Cohesió Social i Serveis Socials de l’Ajuntament de Girona a fi d’abordar reptes i problemàtiques socials derivades dels efectes de la crisi econòmica, mitjançant la promoció d’accions concretes amb objectius comuns. Aquestes actuacions han estat orientades en tres eixos prioritaris: promoció de l’ocupació, lluita contra la pobresa i promoció de la salut emocional. Els col·lectius destinataris d’aquest pla de treball han estat persones a l’atur amb dificultats per trobar feina, famílies amb menors amb dificultats econòmiques i/o factors d’exclusió i persones a l’atur i amb sobrecàrregues que han derivat en problemes de salut relacional i emocional. “Actuar per donar oportunitats a aquests col·lectius és actuar per solucionar una situació injusta i és fer-ho a favor de tot el conjunt de la ciutat”, ha afirmat regidora d’Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat de l’Ajuntament, Silvia Paneque, que ha afegit que aquest reconeixement és “a la tasca que es fa des del Consell a favor de la igualtat d’oportunitats als col·lectius que han patit exclusió social a causa de la crisi econòmica”.

Els pressupostos participats dels barris es van impulsar el 2013 amb l’objectiu de sotmetre a consulta i decisió de la ciutadania gironina una part del pressupost municipal, dividida en partides econòmiques concretes per a cadascun dels barris de la ciutat. Metodològicament, s’ha treballant any rere any per millorar la participació ciutadana amb l’objectiu d’ampliar el nombre de participants i de propostes presentades. En la darrera edició es van implementar el vot electrònic, una publicació informativa de retorn de resultat i es van habilitar nous punts de votació.

La iniciativa Natur’acc: natura i turisme, accessibles per a tothom, és un projecte europeu transfronterer conjunt entre Girona i Perpinyà, que ha nascut amb l’objectiu de garantir l’accés de totes les persones, independentment de les seves capacitat i condicions físiques, als recursos naturals i a l’experiència turística. El projecte s’aproxima al turisme accessible des d’una perspectiva integral que inclou la creació del producte, la disponibilitat i facilitat d’accés a la informació, la formació i sensibilització del sector turístic i la comunicació. Les actuacions es focalitzen en el riu i el seu entorn, ja que és un element clau compartit de les ciutats de Girona i Perpinyà.

El compromís de puntualitat és una eina d’avaluació interna de l’Ajuntament de Girona que vol contribuir a la millora de l’eficiència en l’ús del temps en el espais i canals de comunicació interns i externs (reunions i actes) de l’Ajuntament, amb l’objectiu de contribuir a la instauració d’unes jornades laborals més eficients. Aquest segell vol ser una eina pràctica per adherir-se a la "Iniciativa per a la Reforma Horària Ara és l'Hora" i un recurs pedagògic per al personal de l'Ajuntament però també vol ser exemplificador per a altres organitzacions i administracions. D’aquesta manera Girona ha esdevingut el primer consistori que impulsa un compromís d’aquest tipus. S’ha comptat amb l’aportació de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya en el projecte com a expert en comunicació.

A més d’aquestes quatre iniciatives que han estat incloses com a bona pràctica, el projecte de suport a l’orientació als instituts d’educació secundària de Girona ha estat reconegut com a pràctica significativa i inclosa també al Banc de Bones Pràctiques. Aquest projecte té com a objectiu establir mecanismes per millorar els perfils competencials i prevenir el dèficit d’èxit formatiu i professional dels joves gironins. Es tracta d’un servei d’orientació individualitzat a joves derivats dels centres de secundària. Durant tot el curs acadèmic un tècnic de la Secció de Joventut de l’Ajuntament de Girona realitza sessions individuals d’orientació al mateix institut que ofereix una atenció integral, particularment orientació acadèmica i laboral.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.