Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Núria Gimbernat presenta "Iris" a l'EMA

El projecte ha estat realitzat gràcies a una beca Kreas

Dimarts 10 de maig, a les 18.30 h, Núria Gimbernat presenta “Iris”, un projecte realitzat gràcies a una beca Kreas i que compta amb el suport de l’Escola Municipal d’Art. L’exposició resultat d’aquest treball de recerca es podrà visitar a la Sala d’Exposicions de La Mercè els mesos d’octubre i novembre.

Tal i com suggereix el nom, el projecte és realitzar una instal∙lació de paret en forma d’iris. A partir d’un treball de recerca previ, es presentarà una composició circular que és el resultat de centenars de petites peces ceràmiques esmaltades de forma individual a mode de píxels. La peça tindrà la seva millor lectura des d’uns metres de distància, ja no es veuran els colors per separat sinó que tindrem una amalgama de tonalitats que formaran un tot complex i coherent.

Durant dos anys, Gimbernat a fet un complet treball de recerca sobre l’esmalt, la tècnica i les possibilitats creatives. Tal i com ella mateixa adverteix, “Dominar l’esmalt en ceràmica pot portar anys de treball. Per aquest motiu, moltes cultures el consideren un art en si mateix. L’esmalt és una fina capa de vidre que es fon sobre la pasta ceràmica durant la cocció. La qualitat d’un esmalt es jutja segons la profunditat del color, la brillantor de la seva superfície, la forma en que s’estén o com llisca sobre una peça. La mínima variació en la seva composició, un canvi del material on l’apliquem, o un temps o temperatura de cocció nous, poden comportar resultats diferents. Es imprescindible experimentar amb l’esmalt per conèixer les seves qualitats i, per tant, les seves possibilitats artístiques”. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.