Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona aconsegueix reduir un terç el preu dels serveis funeraris a la ciutat

L'objectiu del consistori és que la ciutadania pugui gaudir d'un servei bàsic, mínim i digne al mínim cost possible. L'empresa que actualment presta els serveis a la ciutat, Mémora, es farà càrrec també del 100% de les despeses funeràries en el cas de persones en situació de vulnerabilitat o solitud.

L’Ajuntament de Girona ha aconseguit que el preu dels serveis funeraris a la ciutat es redueixi un terç respecte el que hi havia fins ara. Aquest assoliment ha estat possible gràcies a les negociacions del consistori amb l’empresa gestora dels serveis funeraris a la ciutat, Mémora, per fer que la ciutadania pugui gaudir d’un servei bàsic, mínim i digne al mínim cost possible.

“Des de l’Administració hem d’estar al costat dels familiars i de la ciutadania en aquests moments que són tan difícils, com són els de la pèrdua d’un ésser estimat. Per a nosaltres era una prioritat absoluta treballar per aconseguir casar els objectius d’establir uns preus justos amb un enterrament digne”, ha recalcat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Fins ara, els serveis funeraris es cobraven de forma individual i això encaria el seu cost. Amb l’acord al qual han arribat l’Ajuntament i Mémora, l’empresa oferirà ara un servei tancat amb totes les condicions funeràries mínimes a un preu de 1.596’39 euros (IVA exclòs), xifra que representa un 32’43% menys del que costaven fins ara els mateixos serveis. Aquest servei bàsic inclou aspectes com el fèretre, l’ambulància de recollida, l’acondicionament sanitari, l’estada en dipòsit o la tramitació i gestió de la documentació, entre altres. “La voluntat era trobar un servei bàsic que fos assequible per a qualsevol ciutadà sense necessitat de cap requisit”, ha explicat el regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso.

En la mateixa línia de negociacions amb Mémora, l’Ajuntament ha aconseguit també que l’empresa funerària es faci càrrec del 100% de les despeses dels serveis funeraris en el cas de persones en situació de vulnerabilitat econòmica o de solitud, sempre amb un informe previ dels serveis socials municipals, tal com ha explicat la regidora d’Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque. “Amb aquest acord es garanteix que una part especialment sensible de la nostra ciutadania, com són les famílies que no tenen recursos, tingui un dret essencial com és el de ser enterrat dignament”, ha afegit. En aquests casos, l’Ajuntament es faria càrrec dels costos del servei del nínxol i la sepultura.

Es crearà una comissió mixta de treball per a la nova ordenança de serveis funeraris

En els pròxims dies es crearà una comissió de treball mixta per consensuar la nova ordenança municipal de serveis funeraris que s’adeqüi a la normativa europea pel que fa, sobretot, a la lliure concurrència en la prestació d’aquests serveis. Els serveis tècnics i els serveis jurídics municipals han elaborat una proposta d’ordenança que es debatrà en aquesta taula de treball i que es presentarà en una comissió informativa pública el proper 2 de maig. Es preveu que l’ordenança es porti a aprovació al Ple municipal ordinari del mes de juny.

L’alcaldessa Marta Madrenas ha assenyalat que en aquesta comissió es convidarà a tots els actors implicats perquè “en un tema tan sensible com aquest hem d’aconseguir un consens polític i social perquè tothom s’hi senti còmode”. Madrenas ha remarcat que “no es defugirà cap debat”, tenint sempre com a objectiu “procurar el que sigui millor per a les famílies”.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.