Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona i Movistar+ impulsen el Plot Series Fest

Es tracta de la primera edició d'un festival que té com a objectiu esdevenir el punt de trobada de serièfils i professionals del sector. El certamen projectarà durant sis dies sèries de gran repercussió internacional al Teatre Municipal de Girona.

L'Ajuntament de Girona, Movistar+ i Mirut Produccions han presentat avui la primera edició del Plot Girona Series Fest, un festival dedicat a la divulgació i anàlisi de les sèries televisives que tindrà lloc entre els dies 26 d’abril i 1 de maig. El certamen, que se celebrarà al Teatre Municipal de Girona l’endemà de l’estrena del primer capítol de la sisena temporada de Joc de Trons, vol ser un nou aparador de les produccions televisives de major projecció internacional i, al mateix temps, convertir-se en el punt de trobada de professionals i divulgadors del sector, per apuntalar la capitalitat de Girona en el fenomen actual de les sèries.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha remarcat que la incorporació del Plot al projecte Girona, Ciutat de Festivals “no és casual, sinó volgudament treballat”, ja que des del consistori s’ha apostat “per aconseguir un relat cultural a la ciutat en molts àmbits amb l’objectiu de satisfer un doble vessant: donar a Girona el paper que li pertoca com a capital cultural del país i atraure persones, visitants, i també inversions i negoci”. Per la seva banda, el director de Gran Públic de Telefónica Catalunya, Bruno Vilarasau, ha subratllat també que és “especialment significatiu fer un festival d’aquest tipus en aquest moment” i ha explicat que a Movistar li agrada “poder oferir un ventall ampli de sèries i poder gaudir també de les estrenes”.

La primera edició del Plot Girona Series Fest s'inaugurarà el dimarts 26 d’abril amb la projecció del capítol pilot de la prestigiosa sèrie danesa Borgen, punta de llança de la ficció política actual, i és per això que s'ha programat una sessió molt especial precedida d'un debat entre sis diputats al Parlament de Catalunya. “Aquest acte ja és en si mateix una declaracions d’intencions del festival”, ha explicat un dels codirectors del festival, Pep Prieto, que ha afegit que “les sèries són el nou futbol, ja que han calat socialment d’una manera extraordinària”.

En els dies successius, el Plot estrenarà en pantalla gran les sèries The catch (dimecres 27), el primer episodi de la quarta temporada de House of cards (dijous 28), l’últim episodi de la segona temporada de PennyDreadful (divendres 29), de cara a escalfar motors per la imminent estrena de la tercera, i un programa doble d'adaptacions literàries format pel primer episodi de la minisèrie de la BBC Guerra i pau i el primer de la segona temporada de Outlander (dissabte 30). En la cloenda, l’1 de maig, es podrà veure a l’Auditori de la Mercè el primer episodi de la segona temporada de la websèrie Les coses grans, amb la presència del seu creador, Roger Coma; i un capítol especial de la sèrie Què va ser de Jorge Sanz?, una producció original Movistar+ dirigida per David Trueba. Les sèries televisives que formen part del cartell del Plot es poden veure actualment a Movistar+. “Hem intentat el festival fos una mostra al màxim oberta possible, on tothom pugui trobar-hi la seva sèrie”, ha assegurat Toni de la Torre, un altre dels codirectors del festival.

Entre els convidats del festival també hi haurà les guionistes Claudia Maluenda i Laura Rubirola, de Tàndem Entertainment; la crítica de televisió Mònica Planas, l’escriptor Sergi Pàmies, el professor i responsable de l’Anima't del Festival de Sitges Jordi Sánchez Navarro, l’escriptor i periodista Víctor Amela, el dibuixant de còmics Àlex Santaló i el periodista i crític José María Bunyol.

El Plot Girona Series Fest neix amb vocació de continuïtat gràcies a la participació de l’Ajuntament de Girona, Movistar+, i la Diputació de Girona, amb la col·laboració de RAC1. Mirut Produccions, formada pel periodista Pep Taberner i els crítics de televisió Toni de la Torre i Pep Prieto, té l’objectiu de produir continguts relacionats amb l'audiovisual i prepara, de cara al proper any, una segona edició del Plot que inclourà un congrés professional sobre el món de les sèries de televisió. En aquest sentit, el tercer codirector del festival, Pep Taberner, ha recalcat que avui es presentava només “la primera temporada del festival”, que confien consolidar en el temps.

Podeu consultar tota la informació al web www.plotseries.com  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.