Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Les obres de la nova estació d'autobusos de Girona començaran la setmana que ve

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, destaca que la nova infraestructura impulsarà la intermodalitat.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat aquest dijous que la propera setmana començaran les obres per construir la nova estació d’autobusos de Girona, ubicada a l’estació intermodal soterrada de la línia d’alta velocitat. L’inici dels treballs és possible una vegada l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), ens depenent del Ministeri de Foment, ha signat l’acta d’ocupació de la zona, previ pagament del Govern.

Rull, que ha traslladat la notícia a l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i a la resta de la corporació municipal durant una visita institucional a l’Ajuntament, ha recordat que el Departament va adjudicar les obres el passat mes de juliol i el novembre de 2015 ja es podien haver iniciat, però “necessitàvem l’autorització concreta d’Adif”.

Ocupació ja pagada

“S’ha donat la paradoxa”, ha afegit, “que la Generalitat havia pagat per l’ocupació” dels terrenys, “que l’obra estava adjudicada i el Govern havia dut a terme tota la tramitació però no podíem començar-la”. El permís, que finalment s’ha rebut aquesta setmana, “ha costat més del que nosaltres havíem previst inicialment”, ha comentat el conseller.

La instal·lació ocuparà el primer nivell soterrat del recinte i tindrà una superfície total d’uns 17.000 metres quadrats. Les obres, per un import de 8 milions d’euros, tindran una durada de 10 mesos.

Explicació dels treballs

El conseller ha anunciat també que avui es descobriran els cartells informatius on es detallen els diversos aspectes de l’obra. En concret, se n’han col·locat dos, a les següents localitzacions:

Plaça d’Espanya (on s’ubica l’actual estació d’autobusos): a la vorera, en el costat nord de la plaça.

Carrer d’Olot, just a tocar de la rampa d’accés de vehicles de la futura estació, a la vorera.

Desplegar el transport públic

El titular de Territori i Sostenibilitat ha ressaltat que la nova estació “permetrà consolidar un model d’intermodalitat que per a nosaltres és molt important” perquè “vincular el ferrocarril i l’autobús ens permet desplegar el transport públic a l’àrea de Girona amb tota la seva potència”.

El projecte de la nova estació s’ha consensuat amb l’Ajuntament de Girona i l’Associació de Transportistes per Carretera de Girona (Asetrans). Els usuaris accediran a la nova terminal d’autobusos a través del vestíbul de l’estació intermodal, —anomenat edifici satèl·lit—, situat en superfície. Els autobusos disposaran d’un accés únic i exclusiu, mitjançat una rampa al carrer situat al sud, a la plaça d’Europa.

L’estació d’autobusos es configura mitjançant dos àmbits, a banda de l’accés de l’edifici satèl·lit:

Àmbit destinat a la recepció de viatgers, amb 10 taquilles per a la venda de tiquets, una oficina d'informació, zona d'espera i màquines autoexpenedores.

Zona d'andanes. Es formarà una illa d'uns 2.600 metres quadrats destinada als usuaris que comptarà amb un espai per a l'espera. Al voltant d'aquesta illa s'ubicaran les andanes, 27 en total. En la instal·lació es podran produir, en moments punta, fins a 20 operacions simultànies.

Actualment, Girona compta amb una estació d’autobusos provisional a la plaça d’Espanya, davant l’estació de tren, atès que l’antiga instal·lació es va demolir amb motiu de les obres de la línia d’alta velocitat. Aquestes obres van incloure la construcció d’una estació intermodal soterrada, en la qual es va reservar un espai per a la nova estació d’autobusos.

A hores d’ara, al recinte de l’estació intermodal es troba en funcionament l’estació d’alta velocitat, situada a nivell -4 (andanes), una part del nivell -1 (recorreguts entre carrer i andanes i dependències tècniques) i el nivell 0 (accés, edifici satèl·lit). Els nivells corresponents a la nova estació d’autobusos i a l’aparcament per a turismes es troben amb l’obra civil executada. En superfície, estan en execució les obres d’urbanització de tot l’àmbit afectat pels treballs l’estació intermodal.

FONT: Oficina de Comunicació i Premsa. Departament de Territori i Sostenibilitat

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.