Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

2nes Jornades de l'Espai Transfronterer d'Art Contemporani (ETAC)

Set artistes de diverses nacionalitats treballaran a Girona del 29 al 31 de març dins les segones jornades de l'Espai Transfronterer d'Art Contemporani (ETAC). Es presentarà el catàleg digital de l'edició 2014-2015.

Per segon any consecutiu el Bòlit acull les jornades de treball de l’Espai Transfronterer d’Art Contemporani (ETAC) els dies 29, 30 i 31 de març, amb l’objectiu de fer balanç de la present edició del projecte.

L’ETAC està format pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani de l’Ajuntament de Girona; el Museu de l’Empordà de Figueres; Le Lait, Laboratoire Artístic Internacional du Tarn (Albí); La Panacée – Centre de Culture Contemporaine (Montpeller) i Addaya, Centre d’Art Contemporani, Alaró (Mallorca) i compta amb el suport de l’Euroregió Pirineus Mediterrània en el marc de la convocatòria de projectes CULTURA 2014.

Durant aquests tres dies, els responsables d’aquests centres es reuniran a Girona i organitzaran unes jornades que també serviran per a presentar els artistes i les seves propostes.

Els artistes guanyadors de la darrera convocatòria són: Amanda Gutiérrez (Mèxic, 1978. Viu i treballa a Chicago, EUA) en residència al Bòlit; Maria Tsagkari (Piraeus, Grècia 1981. Viu i treballa a Atenes), en residència al Centre d’Art Le Lait (Albí, França); Daniel Gasol (Valls, 1983. Viu i treballa a Barcelona), en residència a Addaya, Centre d’Art Contemporani (Alaró, Mallorca); Francesca Gattello (Milà, Itàlia, 1986. Viu i treballa a Eindhoven, Holanda) i Zeno Franchini (Milà, Itàlia, 1989. Viu i treballa a Eindhoven, Holanda) en residència a La Panacée – Centre de Culture Contemporaine (Montpeller, França) i Delfina Margulis (Buenos Aires, 1990) i Martín Heredia (Villa Dolores, Argentina, 1989. Viu i treballa a Buenos Aires, Argentina), en residència al Museu de l’Empordà.

Els artistes portaran a terme diferents sessions de treball conjuntes, per debatre i posar en comú l’experiència i les propostes artístiques que estan desenvolupant, que culminaran en una presentació pública el dimecres 30 de març a les 19 h a la Sala Pati del Centre Cultural la Mercè. En aquest context es presentarà el catàleg digital del projecte que recull els resultats de l’edició 2014-2015 i que preveu, en un futur incorporar els de la present convocatòria. Es tracta d'un catàleg viu, ampliable en el temps, les pàgines del qual han estat dissenyades pels mateixos artistes i que conté, a més de les obres, textos crítics de diferents especialistes (Adonay Bermúdez, Cristina Massanés i Imma Merino entre d’altres), entrevistes en vídeo i fotografies del procés creatiu i està traduït a quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès).

La convocatòria de selecció es va llançar a finals de juliol de 2015 i ofereix una borsa de residències per a 5 artistes als quals s’ha becat per una estada de 2 mesos en un dels centres participants. El tema de la present convocatòria gira a l’entorn del turisme cultural amb l’enunciat: Interrogar la ciutat i el seu desenvolupament urbà, humà, econòmic i cultural. Es van rebre fins a 126 propostes de 33 països diferents (89 d’europeus, 22 d’americans, 3 d’africans i 12 d’asiàtics).

L’objectiu genèric de l’ETAC és el de crear un espai d’art contemporani disseminat pel territori i una estructura cooperativa entre els centres d’arts visuals, i esdevenir una plataforma de desenvolupament de les indústries creatives, de creació de públics per a l’art contemporani i d’educació artística.

El reconegut caràcter patrimonial i l’interès turístic de les cinc ciutats que integren aquest projecte ofereixen també un espai de relació social i cultural entre passat, present i futur, formant així un àmbit de treball i de reflexió comuns per a les pràctiques artístiques contemporànies.

Cada artista ha rebut una beca de 2.500 euros i una ajuda per fer front als desplaçaments de 500 euros. A banda, el centres estan fent activitats per donar a conèixer l’artista i el seu treball al mateix temps que es porten a terme diverses accions proposades pels mateixos artistes per posar en contacte l’art contemporani amb el públic.

Amb el suport de l’Euroregió Pirineus Mediterrània en el marc de la convocatòria de projectes CULTURA 2014.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.