Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Commemoració del 8 d'abril. Dia Internacional del Poble Gitano

Activitats a la ciutat de Girona. Projecte Promoció del Poble Gitano.

La comissió organitzadora del 8 d’abril - un grup de ciutadans i ciutadanes, amb el suport de l’associació de veïns del barri de Font de la Pólvora - l’acte de commemoració del dia 8 d’abril, dia Internacional del Poble Gitano per recordar les víctimes de persecucions i genocidis, i, reconèixer la història, la identitat, els valors i la cultura de tots aquells i aquelles que s’identifiquen com a gitanos i gitanes i seguir denunciant la discriminació i la desigualtat que algunes persones d’aquest col•lectiu encara pateixen.

L’acte començarà a la Plaça Llimoner a les 17.30 h de la tarda donant la benvinguda als assistents, seguit de lectures per part de nens i nenes del barri i l’encesa d’espelmes tot escoltant l’himne “gelem gelem”. Després continuarà amb la cerimònia de l’ofrena floral al riu Onyar.

Activitats a la ciutat de Girona. Projecte Promoció del Poble Gitano.

A propòsit d’aquesta commemoració i al voltant d’aquesta data, el Programa integrant Accions i en el marc del projecte Promoció del Poble Gitano, organitza a diferents espais de la ciutat activitats culturals i divulgatives de fotografia, audiovisuals, contes, pintura i música. Enguany aquestes activitats centren el seu interès en el fet que l’accés a l’educació i la permanència en els centres educatius esdevé un bon camí per a la promoció i igualtat personal i col•lectiva, i, en donar a conèixer realitats que no responen a estereotips.

Del 4 al 18 d’abril podreu visitar dues exposicions de fotografia, la de Martí Artalejo “Mirades de futur. L’educació, via de promoció” a la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG, i la de Jesus Salinas “Gitanos con estudios, gitanos con futuro” al Centre Cívic Onyar.

El dimarts 5 d’abril dues sessions de contes Rromané, una a les 11 h a la biblioteca Just Casero i l’altra a les 17’30 h a l’Antònia Adroher.

El dimecres 6 a les 18’30 h a la Casa de Cultura la presentació de la campanya de la Fundació Secretariat Gitano, a nivell català, “Leonor deja la escuela” amb la presència de representants institucionals, professionals de l’educació, alumnat i famílies.

A partir del dijous 7 l’exposició “Retrats”, mural sobre lona realitzat pel pintor artístic Gaby Jimenez a partir dels retrats realitzats amb nens i nenes de l’escola de Font de la Pólvora també exposats.
Finalment, el dissabte 9 a les 17 h., activitat infantil i familiar amb el concert de Landry el Rumbero i Xocolatada popular a la pista de l’Escola pública de Font de la Pólvora.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.