Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'atur, la pobresa i l'augment de les afectacions a la salut centren la 1a edició del cicle "Debats per la inclusió social"

El Centre Cívic Barri Vell-Mercadal acollirà les tres sessions del cicle els dies 7, 14 i 20 d'abril, a les 18.30 h.

Demà comença la primera edició del cicle "Debats per la inclusió social", impulsat des del Consell Municipal de Cohesió i Serveis Socials de Girona. Les tres sessions programades -els dijous 7, 14 i 20 d'abril- tenen com a objectiu debatre sobre com millorar la inclusió social des del món local a través de l'abordatge de problemes socials com l'atur, la pobresa i l'augment d'afectacions en salut mental i emocional. Les sessions es faran al Centre Cívic Barri Vell-Mercadal a les 18.30 h.

El primer dels debats, que tindrà lloc demà, tractarà sobre els reptes de l'ocupació a escala local, especialment de les persones amb situació d'atur amb més dificultats per trobar feina. La primera tinenta d'alcalde i regidora d'Igualtat, Drets Socials, Treball i Seguretat de l'Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, inaugurarà els debats, que comptaran amb la participació de diferents ponents.

L'objectiu principal del cicle és obrir un espai de diàleg per reflexionar i compartir diagnòstics que permetin debatre i proposar accions que puguin plantejar, des de les possibilitats del món local, respostes concretes a reptes com la millora de l'ocupabilitat i la lluita contra l'exclusió social, així com treballar coordinadament entre tots els agents públics i privats de la ciutat per orientar l'acció al foment d'oportunitats i a la garantia dels drets socials.

Des de principis del 2013 el Consell treballa a partir de tres grups de treball que han impulsat projectes com el Girona Actua, en l'àmbit d'ocupació, o el Projecte Àmbar, de suport i enfortiment emocional, amb l'objectiu d'articular accions conjuntes per fer front a problemes socials que s'han agreujat els últims anys per l'impacte de la crisi econòmica. Aquests problemes han derivat en un augment de les situacions sobrevingudes d'exclusió que condicionen la vulnerabilitat i la incertesa vital de moltes persones, fet que incrementa les desigualtats i posa en risc la cohesió social.


1r DEBAT - 7 d'abril

Els reptes de l'ocupació a escala local. Com fer front al problema de la situació d'atur de persones amb més dificultats per trobar feina?
A càrrec de Ramon Ballester i Jose Alonso.
Moderat per M. rosa Agustí.
Vídeo del debat

2n DEBAT - 14 d'abril

Pobresa i exclusió social: Podem arribar a una situació irreversible? Com afrontar el problema des del món local?
A càrrec de Núria Fustier i Gemma Claplés.
Moderat per Alícia Sánchez.
Vídeo del debat

3r DEBAT - 20 d'abril

La crisi i els efectes sobre la salut mental i emocional. S'està donant prou cobertura a la problemàtica?
A càrrec d'Anna García-Altés, Pau Batlle i Anna Planadevall.
Moderat per Paco Pardo.
Vídeo del debat

INSCRIPCIONS:

Cicle obert i gratuït
972 419 404
ccss@ajgirona.cat
www.girona.cat/ccss

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.