Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Presentació del Festival Strenes 2016

En aquesta quarta edició, que se celebra del 2 al 24 d'abril, fem un pas endavant, sumant nous espais com les Escales de la Catedral, la Plaça Sant Fèlix i el Museu D'Art (MD'A).

Les més de 20.000 persones que van passar pel festival l’any passat han propiciat que Strenes es consolidi a passes de gegant. En només tres edicions Strenes és el festival que marca l’inici de la temporada musical catalana. La majoria de bandes que actuen al festival són aquelles que podrem veure a gran part del festivals estiuencs del país.

Seguim concebint la ciutat de Girona com un gran espai escènic on hi tenen cabuda tots els formats musicals actuals. A diferència de les dues primeres edicions, Strenes surt més al carrer, sumant espais emblemàtics de la ciutat, que donen un valor afegit als concerts.

D’aquesta manera el festival guanya referències pròpies. Tothom associa el concert de Sopa de Cabra del terrat de l’oficina de turisme amb Girona i el festival Strenes.

En aquesta quarta edició, que se celebra del 2 al 24 d’abril, fem un pas endavant, sumant nous espais com les Escales de la Catedral, la Plaça Sant Fèlix i el Museu D’Art (MD’A). Integrant-los al festival no només com a un marc estètic sinó com a espais on el públic pugui viure una experiència musical en un entorn emblemàtic d’una ciutat amb interès turístic com Girona.

Durant el mes d’abril Girona es converteix en l’epicentre musical de Catalunya. Segons un estudi realizat per l’Ajuntament de Girona, el festival Strenes té un impacte econòmic per a la ciutat de 750.000€. Per cada euro que inverteix l’Ajuntament en el festival, hi ha un retorn cap a la ciutat de 7,83€. La mitja de despesa dels espectadors del festival és d’uns 25€, això significa que la majoria d’espectadors realitzen un àpat a la ciutat abans o després de l’actuació.

El concert de Sopa de Cabra a l’oficina de turisme marca un abans i un després pel festival i per a la ciutat. Posicionant Girona entre les tres grans capitals que han apostat per un esdeveniment d’aquestes característiques. El dia 02 d’abril inaugurem el festival a les 19.00h de la tarda. També es tractarà d’una acció sorpresa que desvetllarem durant les properes setmanes.

Si la inauguració de l’any passat ja està a la retina de tots els amants de la música, volem incorporar un nou gran esdeveniment al festival. Un gran concert de clausura que s’ubicarà a les escales de la Catedral, un dels espais més emblemàtics de la ciutat i amb un gran valor afegit. Un espai escènic natural que funciona com si d’un auditori es tractés.

Macaco és l’artista escollit per protagonitzar un dels grans concerts de l’Strenes d’enguany. Un dels grans creadors del nostre país realitzarà un concert a mida, on tots els seus grans èxits es podran escoltar amb uns arranjaments més íntims. L’espai té un aforament limitat de 800 persones i estem convençuts que la suma de Macaco i d’aquest espai espectacular faran d’aquest un dels grans moments del festival.

Amb una reubicació de l’escenari, la Plaça Sant Fèlix serà un dels nous espais per on esperem que el festival creixi en assistència de públic en aquesta edició. Hem dissenyat pel 09 i el 16 d’abril un espai, on de manera gratuïta, podrem veure tres artistes diaris de gran nivell i popularitat (19:00h – 22:00h i 00:00h). A més de música també hi haurà una fira de food trucks que permetrà al públic viure una experiència més completa. El dia 09 d’abril, a les 19:00h actuarà Animal; a les 22:00h, The Excitements, i a les 00:00h, Germà Negre. El dia 16 d’abril, a les 19:00h, Maïa Vidal pujarà a l’escenari abans de Joan Colomo, a les 22:00h, i ZOO, a les 00:00h.

El Museu d’Art, ubicat a l’imponent antic Palau Episcopal, acollirà una sala de concerts per a 100 persones, on podrem gaudir molt de prop de les actuacions dels artistes de format més íntim del festival. Viure un concert envoltat d’art i d’història és un dels luxes que esperem que sedueixin a l’espectador. Aquests concerts estan previstos a les 20:00h de la tarda, i després de l’actuació, es podrà conversar i compartir una copa amb els músics. La programació del Museu d’Art és: divendres 08 abril, Gemma Humet; dissabte 09 abril, Dom la Nena; divendres 15 abril, Maria Arnal i Marcel Bagés, i divendres 22 abril, Pau Alabajos.

FONT: Festival Strenes

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.