Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Més de 4.000 alumnes de Girona i Figueres participaran al Dia Escolar de la No Violència i la Pau 2016

A Girona l'acte se celebrarà el proper 29 de gener a les 10.30h al Parc del Migdia de Girona i hi participaran un total de 10 escoles i 1900 infants.

El proper 30 de gener és el Dia Escolar de la No Violència i la Pau i amb motiu de l’efemèride, la Coordinadora d’ONG Solidàries i els ajuntaments de Girona i Figueres impulsen una campanya de sensibilització en la Cultura de la Pau a les dues ciutats. Per aquesta raó, el proper 29 de gener més de 4.000 alumnes participaran a la Festa de cloenda de la campanya que a Girona tindrà lloc al Parc del Migdia i a Figueres a la plaça Catalunya. Els alumnes construiran de manera simbòlica les Ciutats de Pau i dels Drets Humans amb cases fetes de maons decorats, després d’haver treballat a classe els conceptes de pau i resolució pacífica de conflictes.

La campanya

Amb la proposta d’enguany es pretén que els alumnes, els mestres, el personal dels centres i les famílies, reflexionin sobre la Cultura de Pau a partir de la construcció de la “Ciutat de Pau i Drets Humans” que es construirà amb els maons decorats pels infants. Un cop les escoles hagin passat per la formació en la Cultura de Pau i Drets Humans, els alumnes recolliran brics de rebuig que decoraran i que serviran per construir els espais i els diferents serveis de la “Ciutat de Pau i Drets Humans”. Els tallers a les diferents escoles seran impartits per alumnes dels instituts de Montilivi (Girona), Vallvera (Salt) i Ramon Muntaner (Figueres).

Girona i Figueres, Ciutats de Pau i Drets Humans

A Girona hi participen un total de 10 escoles i un total de 1900 nens i nenes, que aixecaran una ciutat amb 24 casetes. Per la seva part, a Figueres hi participen un total de 8 escoles i més de 2.000 alumnes que aixecaran 13 casetes. Les cases volen simbolitzar els edificis necessaris per allotjar-hi l’imprescindible per a construir la Ciutat de Pau i Drets Humans. Les escoles representen el dret a l’educació, els jutjats el dret a la justícia, els ajuntaments el dret a la democràcia i la participació i els Centres d’Atenció Primària, el dret a la salut.

Dades de la Festa de cloenda

Girona (Parc del Migdia)

10.30 h - Acollida i plantada de “Girona, ciutat de Pau i Drets Humans”
11 h - Benvinguda per part de les autoritats
11.20 h - Actuació
11:45 h - Comiat


Figueres (Plaça Catalunya)

10.30 h - Acollida de les escoles i plantada “Figueres, ciutat de Pau i Drets Humans”
11 h - Espectacle i animació
11.45 h - Comiat


Construïm la Pau és una campanya impulsada conjuntament per l’Ajuntament de Girona, l’Ajuntament de Figueres i la Coordinadora d’ONG Solidàries, que compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la Diputació de Girona. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.