Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Albert Ballesta és investit alcalde de Girona

És el 96è batlle de la ciutat i 4t des de la restauració democràtica de l'any 1979

El Ple extraordinari celebrat avui a les quatre de la tarda ha servit per investir Albert Ballesta com a nou alcalde de Girona. Isabel Muradàs, fins a data d'avui l'alcaldessa en funcions, ha estat l'encarregada de cedir la vara al que és el 96è alcalde de la ciutat i 4t des de la restauració democràtica de l'any 1979. D'aquesta manera, Albert Ballesta (Figueres, 1961) pren el relleu de l'alcalde Carles Puigdemont, que va assumir la presidència de la Generalitat el passat 12 de gener.

En el seu discurs, Ballesta ha destacat que la ciutat té "unes necessitats ingents i aquest govern les ha concretades en el Pla de Mandat, aprovat per al període 2015-2019, en què s'estableixen les nostres 10 prioritats, i més de 300 actuacions per millorar la ciutat". També ha afegit que sota el seu lideratge "continuarem treballant amb propostes ja vigents per consolidar la ciutat com a marca turística i, alhora, capital de la cultura, l'esport, l'educació, la pau, la cohesió social i la convivència".

Albert Ballesta ha acabat la seva intervenció fent referència a una cita del "Breviari de ciutadania" de Carles Rahola: "Un poble ben administrat és un espill de civilització; la pau hi regna; els ciutadans s'hi senten joiosos. Aquests pobles mostren amb íntima satisfacció llurs avenços, i quan els deuen exclusivament al propi esforç, els estimen més i se'n senten més orgullosos". "Així és com vull que sigui Girona", ha finalitzat.

Albert Ballesta va néixer a Figueres el 24 de maig de 1961 i viu a Girona des del 1991. És llicenciat en dret per la UNED i té un Màster en Gestió i Direcció d'Empreses per la Universitat de Girona. Com a funcionari de l'Administració pública té les oposicions de secretari d'ajuntament i les de facultatiu llicenciat en Dret de l'escala de suport del Cos de Mossos d'Esquadra.

Va iniciar la seva tasca professional en el món local com a secretari de l'alcalde de l'Ajuntament de Cadaqués, va ser secretari de l'Ajuntament de Portbou, gerent del Consell Comarcal de la Selva, secretari de l'Ajuntament de Cassà de la Selva, cap del Servei d'Administració de la Regió Policial de Girona de Mossos d'Esquadra i fins a dia d'avui ha estat el director dels Serveis Territorials del Departament d'Interior a Girona.

Del 1982 al 1983 va ser el corresponsal del llavors diari "Los Sitios" a Cadaqués. De l'any 1983 al 1986 va ser corresponsal del "Punt Diari" també a Cadaqués. És militant de Convergència Democràtica de Catalunya des de 1981 i ha militat a Cadaqués, Santa Coloma de Farners i Girona. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.