Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Nota de condol per la mort d'Isidre Vicens

El pintor gironí, activista cultural i fundador de l'hostal Bellmirall hagués fet 98 anys el proper 2 de febrer.

L’alcaldessa en funcions de Girona, Isabel Muradàs, en nom propi, del consistori i de la ciutat, expressa el seu sentit condol a la família i amics del pintor gironí Isidre Vicens, que ens va deixar ahir a l’edat de 97 anys.

Isidre Vicens va néixer a Montfullà el 2 de febrer de l’any 1918. De ben jove ja va cultivar la seva passió pel dibuix i la pintura, fins i tot durant el temps que va estar represaliat per la dictadura franquista. A principis dels anys 60, va fundar la pensió Bellmirall amb la seva esposa, un hostal que s’ha convertit en un referent al Barri Vell gironí. Artista gironí proper, home participatiu en la cultura gironina i activista compromès amb la causa nacionalista catalana, el 2006 va rebre el Premi Especial de Normalització Lingüística pel seu compromís en defensa de la llengua.

El Museu d’Història de Girona va organitzar-li una exposició antològica fa 26 anys i, des de llavors, Isidre Vicens havia col·laborat diversos cops amb el Museu, com a testimoni de la memòria històrica de la ciutat i com a promotor de l’art i dels artistes gironins contemporanis, tals com Montserrat Llonch o Jesús Portas i Eduard Vila, amb els quals van formar el grup anomenat “Els Tres Grans”.

És una gran pèrdua per a tots els qui el coneixien i l’estimaven, per la seva bondat, tendresa i humilitat; per la ciutat, ja que era una persona visionària, que va apostar abans que ningú per l’encant del Barri Vell com a punta de llança del turisme gironí, i pel país, pel seu compromís amb la lluita per la llibertat i la llengua catalana”, ha assenyalat Isabel Muradàs.

 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.