Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, renúncia formalment al càrrec amb motiu de la seva investidura com a president de la Generalitat de Catalunya

En el termini màxim de deu dies hàbils s'haurà de convocar un Ple extraordinari per escollir la persona que ocuparà l'alcaldia de Girona a partir d'ara.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha renunciat avui formalment al càrrec amb motiu de la seva investidura, durant la tarda d’ahir, com a 130è president de la Generalitat de Catalunya. L’acte de renúncia s’ha fet en el marc d’un Ple extraordinari i urgent celebrat aquest matí al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona.

“Girona es la meva ciutat. Em sento honorat ara també de poder-la servir com a president de la Generalitat al costat dels 947 municipis restants i vull ser fidel a l’esperit gironí de fer política”, ha subratllat Carles Puigdemont, fent referència al fet que, malgrat les diferències polítiques, “tots som ciutadans d’una societat que volem democràtica i sòlida”. Sobre els més de quatre anys al capdavant del govern de la ciutat, Puigdemont ha assegurat que “el municipalisme és la veritable escola de la política i jo estic enormement agraït a Girona per haver-me donat aquest privilegi immens”. “Confio que a les bases fundacionals del nou país que estem disposats a construir, l’empremta del municipalisme hi serà forta, reconeixible i imprescindible per exercir segons quines responsabilitats”, ha afegit.

Fent una mirada cap al seu pas a l’alcaldia de Girona, Carles Puigdemont ha remarcat que ha “buscat servir Girona amb la màxima dedicació i passió” i que ha “procurat ser fidel al compromís d’obrir una etapa de renovació i modernització de la ciutat”. En aquest sentit, ha fet referència a projectes com les dades obertes, les polítiques socials empreses o els pressupostos participats dels barris engegats en els darrers anys i ha posat èmfasi en el fet que “l’encàrrec que té l’alcalde de Girona no és muralles endins sinó també saber projectar la ciutat al món”.

El fins ara alcalde de la ciutat ha explicat que assumeix la presidència de la Generalitat de Catalunya per “compromís amb la responsabilitat de servei públic” i perquè “després de la decisió dolorosa i difícil” del president Artur Mas “no podia rebutjar la proposta de substituir-lo”.

Puigdemont ha acabat el seu discurs de renúncia fent un agraïment als regidors del consistori, especialment als de l’equip de govern, i a la ciutadania gironina. “La ciutat no s’aturarà. Tenim energies renovades. Funciona i funciona bé gràcies als seus ciutadans”, ha conclòs abans de pronunciar un “Visca Girona” i “Visca Catalunya”.

A partir d’ara, tal com preveu el Reglament d’organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals, caldrà convocar una sessió plenària extraordinària per escollir la persona que ocuparà l’alcaldia en substitució de Puigdemont dins dels deu dies hàbils següents a l’acceptació de la seva renúncia en el càrrec per part del Ple. El còmput comença demà i finalitzaria el divendres 22 de gener.

Durant aquest termini, ocuparà el càrrec d’alcaldessa de Girona en funcions la primera tinent d’alcalde, Isabel Muradàs.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.