Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona10 ofereix aquest 2016 més de 10.000 propostes a 10 €

Les visites tematitzades a la Catedral i el sorteig d'entrades de cinema són les principals novetats d'aquesta edició, que se celebra del 29 al 31 de gener.

L’Associació d’Hostaleria Turisme i Restauració de Girona ha presentat avui la cinquena edició del Girona 10, que se celebrarà els dies 29, 30 i 31 de gener i que arriba amb més de 10.000 propostes a 10 euros i una àmplia oferta d’activitats gastronòmiques i culturals, entre les quals destaca, com a novetat, un nou format de visites nocturnes tematitzades a la Catedral.

La campanya s’ha presentat avui a l’Ajuntament de Girona amb la presència de l’alcalde, Carles Puigdemont, qui ha afirmat que “Girona 10 és el preludi del que la ciutat ofereix al llarg de l’any a nivell 10”. “Aquesta iniciativa va ser pionera en la cultura col·laborativa, en fer un pot comú d’idees per promocionar la ciutat, i sense aquesta participació no hauríem arribat a ser la ciutat de referència internacional que som a nivell turístic”, ha afirmat. Per la seva part, el president de l’AHTRGi, Josep Carreras, ha agraït el suport de les institucions i entitats que any rera any se sumen al projecte per aconseguir “que sigui cada dia més gran”.

Seguint amb el format original en aquesta edició s’oferiran, previ sorteig, 1.600 places hoteleres (800 premis) i 5.400 àpats (2.700 premis) en establiments de l’Associació d’Hostaleria de Girona, tot al simbòlic preu de 10,00 € per persona. A la vintena d’hotels i la quarantena de restaurants que participen a la campanya aquest any s’hi sumen dos cinemes de la ciutat, OCine i Albèniz, oferint un total de 3.000 entrades (entrades dobles a 10 euros) que s’atorgaran també per mitjà de sorteig. D’aquesta manera l’oferta del Girona 10 augmenta gairebé un 45% respecte l’any passat.

El període per a inscriure’s s’ha obert avui mateix a les 12 del migdia a la web www.girona10.net i es tancarà el dia 18 de gener a les 23.59 h. En el moment de registrar-se, els participants hauran d’indicar quina és la seva preferència pel que fa als premis: nit d’allotjament, àpat a un restaurant o entrades de cinema.

El sorteig de premis està previst per al 19 de gener al matí i serà retransmès en directe pel programa ‘Els matins’ de TV3. Durant la tarda (entre 16.00 h i 23.59 h) l’Associació es posarà en contacte amb els guanyadors per notificar-los que han estat afortunats i per concretar-los què els ha tocat. Els guanyadors disposaran de tres dies per confirmar la reserva (fins el divendres 22 de desembre a les 10 del matí); passada aquesta data els establiments participants podran assignar les places sobrants a qui vulguin.

A partir del dia 22, tothom qui ho vulgui, tant si ha participat al sorteig com si no, podrà consultar al web de Girona 10 quins establiments formen part de la campanya i contactar-hi via telefònica per consultar si els han quedat places disponibles o si tenen alguna promoció especial amb motiu del Girona10, i d’aquesta manera, gaudir-ne encara que no hagin resultat guanyadors.

Visites tematitzades a la Catedral

Per segon any consecutiu, Girona 10 ofereix una àmplia oferta d’activitats durant tot el cap de setmana, moltes de les quals són un tastet de les propostes culturals, gastronòmiques, esportives, musicals i populars que es poden viure a la ciutat al llarg de tot l’any. En total seran una quarantena de propostes entre les quals destaca, com a principal novetat, un nou format de visites nocturnes tematitzades a la Catedral de Girona. Les visites aniran a càrrec de personatges històrics que acompanyaran els visitants a través d’espais que s’obren al públic molt ocasionalment, com és el cas dels soterranis, que fins ara només s’han pogut visitar amb motiu de Girona, Temps de Flors.

Concerts a la plaça del Lleó, tallers infantils, una cursa a peu pels punts més emblemàtics de la ciutat, una cercavila de gegants o sessions de zumba i bodycombat són només algunes de les activitats que es podran fer durant el cap de setmana. Es manté el Vermut10 -una proposta que permet gaudir d’un aparitiu per a dues persones al preu de 10 euros en diferents bars de la ciutat sense necessitat de participar en cap sorteig- i un any més hi haurà portes obertes a museus i monuments. També es repeteixen les promocions i descomptes especials als comerços associats al Centre Eix Comercial i a la Zona U. Totes les activitats es poden consultar a la pàgina web de l’esdeveniment (www.girona10.net) i en els mapes desplegables que es distribuiran a través de les oficines de turisme.

Una altra de les novetats d’aquest any és que la campanya s’allarga un dia més, fins al dilluns 1 de febrer, amb l’oferta de places hoteleres i àpats a 10 euros per a membres del Club Ara de CaixaBank, integrat per jubilats. Els socis d’aquest club rebran un correu on se’ls informarà de l’oferta i hauran de fer la reserva contactant directament amb els establiments, ja que aquestes places no s’assignaran per sorteig. En total se’ls oferirà 328 estades en hotels (656 persones) i cases rurals per a la nit del 31 de gener, i més de 1.300 àpats en restaurants, repartits entre el migdia i la nit del diumenge. Així mateix, se suma a aquesta campanya especial per a sèniors del Club Ara la residència i centre de dia Can Regàs, situada al centre de Girona, que ofereix també allotjament i esmorzar per 10 euros coincidint amb Girona 10.

Girona 10 va néixer l’any 2012 amb l’objectiu principal de promocionar la ciutat de Girona com a destinació de turisme, gastronomia, cultura i comerç i des d’aleshores ha anat evolucionant fins a convertir-se un aparador viu i alhora actiu de la ciutat, de manera que tant gironins com visitants poden fer durant un cap de setmana un tast dels esdeveniments més populars, tradicionals i emblemàtics que se celebren al llarg de l’any. En aquesta evolució ha estat decisiva la implicació de l’Ajuntament de Girona, la Generalitat de Catalunya i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, així com dels diferents patrocinadors: CaixaBank, Vermuts Miró i Massegur. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.