Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona inicia el procés per aplicar la recollida de residus porta a porta als barris de Sant Daniel i Campdorà

La ciutat es convertirà en el municipi de Catalunya amb més habitants que comença a introduir aquest sistema.

Girona iniciarà en els propers dies el procés per aplicar la recollida de residus porta a porta als barris de Sant Daniel i Campdorà. Després de mesos de reunions, espais de diàleg i dues audiències públiques amb els veïns de les zones afectades per informar sobre els detalls del projecte, es preveu que a l’estiu ja es pugui posar en funcionament aquest sistema de recollida a aquests dos barris de la ciutat.

El regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, va explicar ahir al matí que “amb la posada en marxa d’aquest sistema, la ciutat comptarà amb tres models diferents de recollida de residus: el de contenidors convencional, el de recollida porta a porta “sui generis” del Barri Vell i el porta a porta que iniciarem ara a Sant Daniel i Campdorà”, tres models que permeten “adaptar la recollida a la realitat urbanística, demogràfica i sociològica de cada barri de Girona”.

Amb l’aplicació inicial i parcial de la recollida porta a porta, Girona es convertirà en el municipi de Catalunya amb més habitants que comença a aplicar aquest sistema. Precisament aquest estiu la ciutat va ser distingida per l’Agència de Residus de Catalunya per ser la localitat catalana de més de 50.000 habitants que fa millor recollida selectiva. Actualment Girona se situa a la franja del 50% en recollida selectiva i l’objectiu és arribar al 60% al final del mandat, tal com ha assenyalat el regidor Carles Ribas, qui ha assegurat que la finalitat és “apuntalar el lideratge de Girona en recollida selectiva”.

“S’ha de fer un gir copernicà en la manera d’entendre el tema de les fraccions i els residus perquè han de ser un element cabdal en la gestió pròpia de la ciutat pels beneficis que genera a la mateixa ciutat i a la societat” per avançar “cap a una ciutat verda”, va afirmar el regidor de Sostenibilitat, qui va afegir que “separar bé les fraccions és el futur” i que després de la prova pilot a Campdorà i Sant Daniel s’estudiarà aplicar el porta a porta en altres barris de la ciutat a partir del 2017.

Pel que fa a la recollida porta a porta al Barri Vell, el regidor Carles Ribas va remarcar que des del 2014 es fa també recollida selectiva al barri i va assenyalar que s’està treballant amb els establiments comercials de la zona per millorar la recollida del cartró i introduir la recollida d’orgànica. Sobre la recollida del vidre en termes generals a la ciutat, cal assenyalar que en les properes setmanes es canviaran les boques dels contenidors de recollida d’aquesta fracció amb l’objectiu de reduir el nombre d’impropis.

A Sant Daniel la recollida porta a porta afectarà 323 habitatges, xifra que comprèn 277 edificis, 242 domicilis i 665 habitants, mentre que a Campdorà la recollida afectarà 102 habitatges, amb 113 edificis, 75 domicilis i 214 habitants. També es farà la recollida porta a porta a les activitats econòmiques dels dos barris: 11 a Sant Daniel (1 indústria alimentària i del tabac, 2 alimentació i begudes, 1 articles de la llar, 1 restaurant, 5 allotjaments i 1 d’altres serveis) i 16 a Campdorà (2 de producció i transformació de metalls, 2 de gestió de residus, 3 d’activitats agroindustrials i ramaderes, 1 de noves tecnologies, 2 restaurants, 1 d’allotjaments i 5 d’altres serveis).

L’aplicació del sistema de recollida selectiva suposarà una modificació del contracte de recollida de residus i un cost anual d’uns 180.000 euros que, tal com va expressar Carles Ribas, “s’han d’entendre com a valor afegit” i pensar que en un mitjà termini “s’equilibrarà aquest cost per l’estalvi en el tractament dels residus si es fa una separació correcta”.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.