Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona participarà de nou a la Marató de Donants de Sang 2.0 de Catalunya del 15 al 22 de gener

El punt neuràlgic de les donacions de sang a la ciutat serà l'Hospital Universitari Doctor Josep Trueta.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el director del Banc de Sang i Teixits a Girona, el doctor Joan Profitós, van presentar ahir el matí una nova campanya de la Marató de Donants de Sang 2.0 de Catalunya, acompanyats per una ambaixadora 2.0, Cristina Pasqual, i un receptor de sang, Màxim del Valle. En aquesta ocasió, la Marató 2.0 tindrà lloc del 15 al 22 de gener del 2016 i es posarà l’accent en els receptors de sang, persones que necessiten la solidaritat d’altres persones per a la seva salut.

“Establir aquest vincle entre donar i rebre, posar noms i cognoms als receptors, penso que és molt bona idea per sensibilitzar encara més la població”, va subratllar Carles Puigdemont. L’alcalde va fer una crida també a la participació dels gironins tant a la donació de sang com a “afegir-se a la cadena de solidaritat de la Marató” difonent el missatge de donar sang a través de les xarxes socials.

L’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta serà de nou el punt neuràlgic de les donacions a la ciutat de Girona. Una de les novetats, en l’àmbit català, d’aquesta tercera edició de la Marató és que a Barcelona l’epicentre de la donació es farà a la plaça de Catalunya, els dies 15 i 16 de gener. El doctor Joan Profitós va aprofitar la presentació de la campanya per ressaltar la importància de donar sang “després de les festes de Nadal per poder tenir les reserves necessàries els primers dies de gener, unes dates que marcaran la resta de l’any”.

En aquesta tercera edició de la Marató 2.0 hi haurà un equip de més de quaranta ambaixadors que animaran a donar sang a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #MaratoDonantsCAT. La gironina Cristina Pasqual serà, de nou, una d’aquestes ambaixadores i va remarcar que “a cada Marató fem la feina de molt bon grat” amb l’objectiu d’ajudar a difondre el missatge i promoure la donació de sang. A més de donants de sang, els ambaixadors seran en aquesta ocasió també persones que van necessitar sang per superar les seves malalties o tractaments, com és el cas de Màxim del Valle, que és el cap d’operacions del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya. “Fa pocs mesos vaig tenir la sort de poder rebre sang, però tinc la desgràcia que no en puc donar en aquest moment i per això m’he implicat en la campanya d’aquesta altra manera”, va explicar del Valle, qui també va assenyalar que des del col·lectiu professional al qual pertany, els Bombers de la Generalitat, perceben cada dia la necessitat de les donacions de sang amb els casos en els quals intervenen.

Al web donarsang.gencat.cat ja es pot reservar hora per donar sang –malgrat que també es podrà donar sang sense fer reserva prèvia- i es pot compartir el missatge de la campanya a les xarxes socials, tal com va fer l’alcalde Carles Puigdemont al finalitzar la presentació d'ahir.

La Marató de Donants de Sang 2.0 va néixer el 2013 amb l’objectiu d’implicar a la campanya de donació tant a les persones donants com a les persones que, sigui pel motiu que sigui, no poden donar sang però poden contribuir a difondre la campanya i mobilitzar més gent a participar-hi.

Us podeu descarregar el dossier de premsa de la Marató de Donants de Sang 2.0 al següent enllaç.


 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.