Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Una mostra de les obres de Josep Martí-Sabé es podrà veure a l'Auditori de Girona fins al 31 de gener

L'exposició "De la imaginació a la forma. Del pensament a la matèria" s'inaugura demà a les 19 h.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, inaugurarà demà a les 19 h l’exposició “De la imaginació a la forma. Del pensament a la matèria”, que reunirà una mostra d’obres de l’escultor colomenc Josep Martí-Sabé al vestíbul de l’Auditori de Girona fins al 31 de gener. L’exposició, que s’ha impulsat per commemorar el centenari del naixement de l’artista, ha estat organitzada per l’Ajuntament de Girona, ha estat coordinada pel director de l’Escola Municipal d’Art, Jordi Armengol, i pel director de la Fundació Rafael Masó, Jordi Falgàs.

“De la imaginació a la forma. Del pensament a la matèria” recull setze peces de Josep Martí-Sabé, nascut a Santa Coloma de Farners el 1915, localitat on va morir el 2006. Les obres, fetes entre 1946 i 1999, van ser elaborades amb tècniques diverses com guix pintat, fusta, bronze o terracota. Algunes de les peces destacades que es podran veure a l’Auditori són Recolliment, Homenatge al romànic, Adolescència o Repòs.

Josep Martí-Sabé és conegut a Girona especialment per ser l’autor dels grans plafons en alt relleu de ceràmica que hi ha a les tres façanes d’un bloc d’habitatges del carrer de Barcelona, entre la plaça del Poeta Marquina i el carrer de Bailèn. L’edifici i els plafons ceràmics són de 1959 i Martí-Sabé va comptar amb la col·laboració del ceramista bisbalenc Joan Vila Clara per fer-los.

Aquesta és la tercera exposició d’obres artístiques que acull el vestíbul de l’Auditori de Girona. Després de la inauguració, el desembre d’ara fa un any, de la mostra “Partitures de ferro”, de l’escultor Manel Palahí, aquest estiu l’espai va ser l’escenari de la mostra “Compositors al carrer. Admiracions”, de Martí García-Cros, que es va poder visitar fins al 27 de novembre. El vestíbul de l’Auditori ha acollit, a més, altres mostres d’entitats o organismes per a esdeveniments concrets. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.