Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona presenta l'edició 2016 de la guia "Girona, Ciutat de Festivals"

En el calendari de Girona, Ciutat de Festivals del 2016 s'incorpora un nou festival: el Plot Series Fest, dedicat a les sèries de televisió.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el cap de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Narcís Casassa, i el representant de l’empresa BIM Consultors, Marc Grijalvo,van donar a conèixer ahir el matí, en el marc de la presentació del calendari i la guia de Girona, Ciutat de Festivals per al 2016, l’estudi d’impacte econòmic de la marca el 2015. Concretament, es tracta d’una anàlisi que BIM Consultors ha fet de diversos aspectes relacionats amb tres dels festivals que han tingut lloc al llarg d’aquest any: Festival Strenes, Girona A Cappella Festival i Festival Internacional de Mapping de Girona.

El resultat de l’estudi xifra l’impacte econòmic que han tingut aquests tres esdeveniments de la marca Girona, Ciutat de Festivals per a la ciutat durant el 2015 en 1.360.000 euros, quantitat que representa que per cada euro que inverteix l’Ajuntament el retorn es multiplica per 7’8. “En 4 anys hem aconseguit tenir dades i coneixements crítics dels esdeveniments que abans no teníem i aquesta és una base sòlida per prendre decisions i millorar les nostres polítiques”, va assenyalar l’alcalde Carles Puigdemont, qui va remarcar també que “ara podem saber el que representen els festivals en impacte econòmic directe, indirecte i estructural, que és el que es queda a la ciutat” i que demostra l’èxit de les marques Girona, Girona Cultura i Girona, Ciutat de Festivals i “ens anima a continuar aquest camí, esdevenint un referent cultural a Catalunya i al sud d’Europa”.

L’estudi, que s’ha elaborat a través d’un software de gestió amb indicadors sobre aspectes quantificables i comparables relacionats amb els festivals, amb metodologia acadèmica i criteri de prudència, ha servit també per donar a conèixer dades rellevants com el fet que s’hagin creat 25 llocs de treball anuals a la ciutat gràcies als tres festivals estudiats o que aproximadament hi hagi un 40% de mitjana dels assistents als festivals que procedeixen de fora de les comarques gironines.

Una proposta de 21 festivals per al 2016

Ahir el matí es va presentar també el calendari de propostes de la marca Girona, Ciutat de Festivals per al 2016. Es manté la xifra de 21 festivals igual que el 2015, malgrat que n’hi haurà un de nou, el Plot Series Fest, que substitueix el Festival de Guitarra, un esdeveniment que per voluntat dels seus promotors es convertirà en un cicle.

El Plot Series Fest, del qual es donaran a conèixer els detalls més endavant, tindrà lloc del 25 al 30 d’abril i girarà al voltant de l’exhibició de sèries de televisió per al gran públic i d’un congrés professional internacional, de tres dies de durada, sobre ficció televisiva.

Els 21 festivals s’estenen de gener a desembre, omplint cada mes de l’any de, com a mínim, una proposta cultural a la ciutat. La música, amb 9 festivals, és l’àmbit cultural predominant, malgrat que hi ha també esdeveniments que pertanyen a àmbits tan diversos com l’audiovisual (3 festivals), les arts escèniques (2 festivals), les arts visuals (2 festivals), la literatura (1 festival) i la cultura tradicional i popular (1 festival), a més de tres festivals interdisciplinaris.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.