Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona crea tres itineraris de turisme accessible i una guia amb els monuments, museus i allotjaments adaptats

L'Ajuntament de Girona ha presentat també una secció sobre turisme accessible al web girona.cat/turisme i vídeos en llengua de signes i àudio-descripció sobre els principals punts d'interès dels itineraris.

La tinenta d’alcalde i regidora adjunta d’Alcaldia, Marta Madrenas, ha presentat avui la nova oferta d’accessibilitat turística de la ciutat. La principal novetat és la creació de tres itineraris turístics accessibles que s’han elaborat amb la col·laboració de l’associació MIFAS que ha participat en la identificació i la validació dels recorreguts per les Ribes del Ter i Devesa, Hortes de Santa Eugènia i les Hortes de Santa Eugènia i Deveses de Salt. “Es tracta d’un pas més del pla estratègic de turisme per aconseguir que la ciutat sigui totalment accessible” ha manifestat Madrenas, que ha agraït la predisposició i el suport de MIFAS i de l’Associació gironina de sords en el projecte.

L’itinerari de les Ribes del Ter i Devesa té una distància d’1km aproximadament, està pavimentat amb sauló sòlid i permet l’accés a l’espai per a persones amb mobilitat reduïda. Aquest accés no era possible per l’estat del camí i l’existència de barreres arquitectòniques. A part de l’itinerari, també s’han habilitat dues noves places d’aparcament i una rampa d’accés al Parc des de l’aparcament situat davant del Pavelló Municipal d’Esports Girona-Fontajau.

Al llarg dels tres recorreguts accessibles s’ha col·locat informació visual i sonora sobre els valors naturals de l’espai. A més a més, per cada itinerari s’ha elaborat un fulletó informatiu en 4 idiomes (català, castellà, anglès i francès) disponible a les Oficines Turisme de la ciutat i s’ha incorporat la informació a l’aplicació mòbil “Natura Local”. Aquesta aplicació incorpora la informació de l’itinerari i els seus punts d’interès amb vídeos en llengua de signes i àudio-descripció.

Paral·lelament a la creació dels itineraris, s’ha realitzat un inventari d’accessibilitat dels principals monuments, museus i dels allotjaments de la ciutat. Aquesta informació ha estat recopilada a la Guia de Turisme per a Tothom de la ciutat de Girona, l’objectiu de la qual ha estat centralitzar i posar a disposició del públic tota la informació sobre l’accessibilitat turística a la ciutat. Aquestes dades s’han incorporat també dins una nova secció de la web de Turisme de l’Ajuntament de Girona (veure).

A banda d’aquests productes, en el marc del projecte NATUR’ACC s’han desenvolupat altres actuacions com: dues jornades formatives i de sensibilització sobre turisme accessible, dues visites turístiques accessibles per a tothom a l’entorn natural de Girona, un blogtrip organitzat amb Perpinyà amb blocaires espanyols i francesos, i intercanvis d’experiències entre tècnics d’ambdós ajuntaments.

Aquestes iniciatives permeten posicionar la ciutat de Girona com a destinació accessible, complint així amb un dels punts establerts al Pla de Govern dins de l’eix Estratègic de Promoció Turística. Al llarg del 2016 està previst continuar en aquesta línia, proposant una programació estable de visites turístiques accessibles a la ciutat, tot ampliant l’oferta turística.

EL projecte de turisme accessible s’ha treballat durant el 2015 en el marc del projecte transfronterer NATUR’ACC i s’ha desenvolupat conjuntament amb l’Ajuntament de Perpinyà i el Consorci de les Vies Verdes de Girona.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.