Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resum del Ple municipal ordinari de desembre de 2015

El Ple va tenir lloc el 14 de desembre de 2015.

Ahir va tenir lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona la sessió plenària ordinària corresponent al mes de desembre del 2015. L’alcalde, Carles Puigdemont, va presidir el Ple i va donar el tret de sortida de la sessió. Un cop aprovada l’acta anterior, els informes de Presidència i els decrets i acords dels quals es dóna compte al Ple, es va procedir a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies.

En el marc de la Comissió Informativa de Ciutadania es va debatre el punt 4, relatiu a la denominació específica d’un institut de secundària a la ciutat. La proposta de denominació específica "Institut Ermessenda de Girona", a l'institut, fins ara anomenat Nou de Girona, es va aprovar per 17 vots a favor (CiU, PSC, C’s, PP) i 8 abstencions (CUP i ERC).

En referència a la Comissió Informativa d’Urbanisme i Activitats es va debatre l’aprovació provisionalment de la modificació puntual del Text refós del PGOU de Girona núm. 63 zona comercial Palau. Aquest punt es va aprovar per 21 vots a favor (CiU, ERC, PSC, C’s, PP) i 4 abstencions (CUP).

El punt 6 de l’ordre del dia, de la Comissió Informativa d’Hisenda i Sostenibilitat, que portava la modificació de crèdit per transferència entre partides, va ser aprovat per 21 vots a favor (CiU, ERC, CUP, C’s, PP) i 4 abstencions (PSC). També dins la Comissió Informativa d’Hisenda i Sostenibilitat, es va aprovar per 17 vots a favor (CiU, ERC, C’s i PP), 4 vots en contra (CUP) i 4 abstencions (PSC) el projecte bàsic d’adequació i millora de l’eficiència energètica de la planta de valorització energètica de residus de Campdorà i del seu annex 3: modificacions prioritàries.

Finalment, en l’àmbit de la Comissió Informativa de Seguretat, Mobilitat i Via Publica, el punt 8 que parlava sobre l’aprovació inicial del Reglament de Guardons i Mèrits de la Policia Municipal, es va aprovar per 21 vots a favor (CiU, ERC, PSC, C’s i PP) i 4 en contra (CUP). El punt 9, sobre la justificació de l’assumpció per part de l’Ajuntament de Girona del servei d’estacionament amb limitació horària a diversos carres de Girona, va ser aprovat per 14 vots a favor (CiU i CUP), 9 vots en contra (PSC, ERC i PP) i 2 abstencions (C’s).

A continuació es van debatre les sis mocions que anaven al Ple. La primera, defensada per Xavier Corominas (president de Mou-te en bici) i que demanava incentivar l’ús de la bicicleta a la ciutat de Girona, va ser aprovada per unanimitat.

La segona moció presentada pel grup municipal de Ciutadans per a l’obligat compliment de les lleis i sentències va ser rebutjada per 18 vots en contra (CUP, ERC i CiU), 3 vots a favor (PP i C’s) i 4 abstencions (PSC).

La tercera moció, presentada pel grup municipal del PSC, per millorar la prevenció i la transversalitat de les polítiques d’atenció a la infància, l’adolescència i les famílies, va ser rebutjada per 14 vots en contra (CiU, ERC) i 11 a favor (PSC, CUP, C’s i PP).

La quarta moció presentada pels grups municipals de CiU, ERC, PSC, CUP i C’s, de suport al banc d’ADN per a les identificacions dels desapareguts a la guerra civil, es va convertir en una declaració institucional que va ser secundada per unanimitat.

La cinquena moció presentada per ERC per reclamar l’inici de la confecció d’un Pla Estratègic de l’Esport a Girona, va ser aprovada per unanimitat. Per acabar, la sisena moció presentada per la CUP per un compromís de Girona amb el clima, va ser aprovada per 15 vots a favor (CUP, ERC, PSC, C’s i PP) i 10 abstencions (CiU).

Després de l’apartat de precs i preguntes, l’alcalde va cloure el Ple.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.