Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Germans Sàbat estrena una escultura commemorativa del barri feta per l'artista gironí Max Varés

L'obra, ubicada a la plaça dels Germans Sàbat, va ser un dels projectes escollits als pressupostos participats 2015.

Germans Sàbat ha estrenat avui una escultura commemorativa del barri ubicada a la rotonda de la plaça dels Germans Sàbat. La peça, obra de l’artista gironí Max Varés (1945-2015), forma part d’un dels projectes escollits al barri en el marc dels pressupostos participats d’aquest 2015. Es tracta d’un anell metàl·lic fet de xapa corten amb les lletres retallades “Germans Sàbat 1958. La llibertat no és el repòs, sinó la lluita (Carles Rahola)”.

Tal com ha assenyalat el regidor del barri de Germans Sàbat, Joan Alcalà, “aquesta frase és una al·legoria que vol ser un homenatge als orígens d’un barri format sobretot per classe treballadora que va arribar a Girona provinent de diversos pobles de l’Estat lluitant per aconseguir un futur millor”. Alcalà també ha remarcat el fet que l’obra hagi estat creada per Max Varés, qui va estar molt vinculat amb el barri al llarg de la seva vida.

El 1958 va ser l’any en el qual una sèrie de famílies immigrades a la ciutat es van instal·lar a les 227 cases de tipus social que s’havien construït en una zona del poble de Taialà que posteriorment suposaria l’origen del barri de Germans Sàbat.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.