Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Cursa de Sant Silvestre de Girona es consolida al calendari nadalenc de la ciutat

L'11a edició de la prova i la 6a edició de la Mini Sant Silvestre se sumarà per segon any consecutiu a la campanya solidària "Nassos contra el càncer".

La tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs; el president del Club Atletisme Girona, Xavier Avellana; la gerent de l’entitat Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), Clara Rosàs, i la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, han presentat aquest matí l’11a edició de la Cursa de Sant Silvestre de Girona i la 6a edició de la Mini Sant Silvestre, que tindran lloc el proper 31 de desembre a partir de les 17.05 h (minicurses) i 18 h (cursa d’adults). En els seus onze anys d’existència, la Sant Silvestre de Girona s’ha fet un lloc a la programació d’activitats nadalenques a la ciutat i serveix per tancar el calendari anual de curses i marxes populars que es porten a terme a la ciutat de Girona.

“A Girona s’estan fent moltes activitats esportives, som Destinació de Turisme Esportiu, però també és una ciutat solidària, on l’esport és solidari. Som una ciutat on cada dia es practica més esport, amb tot el que representa en tots els àmbits, no només de competició, sinó també en l’àmbit educatiu, de cohesió social, de transmissió de valors i, també, de solidaritat”, ha remarcat la regidora Isabel Muradàs.

En relació amb l’àmbit solidari, en aquesta ocasió, per segon any, la cursa se suma a la campanya solidària “Nassos contra el càncer”, de la FECEC que té com a objectiu recaptar fons per dedicar-los a la lluita contra el càncer i promoure estils de vida saludables. Enguany 1 € de cada inscripció es dedicarà a la campanya i les persones que s’inscriguin a la cursa rebran una xapa de la campanya, que des de l’organització es demana que els corredors i corredores portin posada durant l’esdeveniment. Tant Lluïsa Ferrer com Clara Rosàs han agraït especialment a l’Ajuntament i a l’entitat Club Atletisme Girona, així com a les altres institucions i entitats participants, “la implicació amb la campanya” i Rosàs hi ha afegit que “formar part d’una cursa molt consolidada, popular i festiva com aquesta serveix també d’altaveu per promoure estils de vida saludables”.

Una de les principals novetats d’enguany és la incorporació d’una nova franja d’edat en les minicurses. Enguany hi podran participar les persones nascudes entre 2010 i 2011, que recorreran una distància aproximada de 110 metres. Aquesta prova començarà a les 17.05 h. A continuació (17.15 h) tindrà lloc la minicursa dels nascuts entre 2007 i 2009, que recorreran una distància de 600 metres, i la minicursa dels nascuts entre 2004 i 2006 (17.30 h), que recorreran 1.200 metres. La cursa d’adults començarà a les 18 h i recorrerà una distància de 5 km passant per diferents carrers de la ciutat. “Repetirem el recorregut consolidat dels anys anteriors, amb sortida i arribada al Pavelló Municipal Girona – Fontajau, passant per carrers cèntrics i emblemàtics de la ciutat. La cursa s’ha convertit en un referent no només competitiu sinó també festiu per la gent de la ciutat i de la demarcació”, ha explicat Xavier Avellana.

Les inscripcions per a la cursa d’adults només es podran fer per Internet fins al dimarts 29 de desembre a les 20 h o bé quan s’assoleixen les 1.700 inscripcions. El preu de la cursa d'adults (1 € anirà destinat a la campanya) varia segons el número d'ordre d'inscripció: 9 € del dorsal 1 al 400, 10 € del dorsal 401 al 700 i 12 € del dorsal 701 al 1700. Així mateix, les inscripcions a la Mini Sant Silvestre només es faran per Internet fins al mateix dia o bé fins que s'assoleixi el límit de corredors que és de 250 (nascuts entre els anys 2004 i 2011, ambdós inclosos). A l'anterior edició es va arribar a l'objectiu de 1.700 atletes en la cursa d'adults i més de 250 participants a les infantils. Els guanyadors de la cursa adulta van ser Jonathan Romeo (categoria masculina) i Jess Andrews (categoria femenina). Actualment hi ha 675 persones inscrites a la cursa d’adults i 71 persones inscrites a les minicurses.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.