Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Girona la primera ciutat Plant-­for-­the-­Planet

L'Ajuntament de Girona va acollir la presentació del projecte Ambaixadors per la Justícia Climàtica de Girona que la Fundació Plant-­for-­the-­Planet implementarà a partir d'aquest proper Gener.

La Fundació Plant-­for-­the-­Planet, és una iniciativa infantil i juvenil que té l’objectiu de lluitar contra la crisi climàtica mitjançant la plantació d’arbres i la capacitació de nens i joves. Aquesta Fundació va ser creada l’any 2007 per un nen alemany anomenat Felix Finkbeiner quan només tenia 9 anys.

El 2 de desembre de 2015, a les 20 h, l’Ajuntament de Girona va acollir la presentació del projecte Ambaixadors per la Justícia Climàtica de Girona que la Fundació Plant-­for-­the-­Planet implementarà a partir d’aquest proper Gener. La Sala de Juntes de Govern lluïa plena de gom a gom, entre els assistents s’hi trobaven empreses, entitats i Fundacions públiques i privades, particulars, nens i joves que van mostrar un alt interès per aquesta iniciativa que ja té presencia en més de 92 països.

Aquest projecte comença amb força a la ciutat de Girona, ciutat que va acollir la primera conferencia en tot l’Estat Espanyol duta a terme per un Felix de només 11 anys que amb els seu caràcter tan personal i empenta ja havia parlat davant de les Nacions Unides i va deixar bocabadat l’Auditori de la capital Gironina. Tan sols 5 anys després, ha aconseguit fer de la seva idea una Fundació internacionalitzada i amb expansió. D’aquesta manera aconseguim tancar el cercle a la ciutat on va néixer aquesta aventura de Plant-­for-­the-­Planet a l’Estat Espanyol amb la intenció de capacitar i conscienciar als seus nens i joves per aconseguir un futur millor per la ciutat de Girona i pel planeta.

El projecte vol aconseguir col·laboració per dur a terme 16 Acadèmies d’un dia de durada i gratuïtes per tots els nens i joves participants, en la qual es duen a terme diverses activitats on s’explica que és el canvi climàtic i com els nens poden treballar per solucionar aquest problema de caràcter mundial. Al final de l’Acadèmia es fa una plantació d’arbres. El que es pretén és que d’aquestes Acadèmies es creï un grup de joves i nens que pugui ser representat, no només, de la ciutat de Girona sinó de Catalunya i fins i tot de l’Estat Espanyol en diverses conferències o cimeres, com ara la COP21 que l’any que ve es durà a terme al Marroc.

NOTA: Nota de premsa de la Fundación Plant-for-the-Planet España.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.