Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Consell d'Infants de Girona es constitueix avui amb la presa de possessió del càrrec de 48 nens i nenes de la ciutat

L'acte, que estarà presidit per l'alcalde Carles Puigdemont, es farà a les 19 h al Saló de Plens. La creació d'aquest òrgan coincideix amb el 25è aniversari de l'adhesió de Girona a la Carta de Ciutats Educadores.

Un total de 48 nens i nenes de la ciutat prendran possessió aquest vespre del càrrec de consellers i conselleres del Consell d’Infants de Girona. L’acte, que tindrà lloc avui a les 19 h al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona, estarà presidit per l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, i hi assistiran els regidors i regidores del consistori.

El Consell d’Infants és un òrgan de participació de i per als nens i nenes. D’una banda, els infants hi poden exercir els seus drets civils com a ciutadans, donant la seva opinió i fent propostes en els temes ciutadans que els afecten. D’altra banda és també un observatori de la ciutat, on a partir de la mirada dels infants es poden detectar aquells aspectes millorables del municipi que passen desapercebuts als adults.

L’Ajuntament de Girona ha impulsat l’organització d’uns tallers a les aules de 5è i 6è de les escoles participants –un 86% del total de centres educatius de la ciutat– on els infants han après els mecanismes de representació i participació democràtica i han treballat els drets dels infants. A partir d’aquestes sessions s’han realitzat les eleccions dels consellers i conselleres que prenen possessió del càrrec avui.

Tal com ha remarcat la tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament, Isabel Muradàs, “la creació del Consell d’Infants és un pas previ perquè Girona sigui reconeguda com a Ciutat Amiga de la Infància”, una distinció que promou UNICEF.

La Constitució del Consell d’Infants coincideix amb els 25 anys de la signatura de la Carta de Ciutats Educadores per la ciutat de Girona. L’any 1990 Girona va signar aquest document i durant aquests anys hi ha hagut un compromís que ha impregnat les accions municipals de l’esperit de Ciutat Educadora, que és aquella que entén que no solament educa l'escola sinó també tots els agents i elements que conformen la ciutat, com el temps lliure, els espais urbans, el temps d'oci, la manera de relacionar-nos o les instal·lacions esportives.

L’acte d’aquest vespre es podrà seguir en directe a l’espai del Teatre Municipal, lloc on es preveu que hi hagi familiars dels escolars que formaran part del Consell, personal docent i ciutadania a títol personal. Després de l’acte de constitució del Consell d’Infants al Saló de Plens, l’alcalde i els regidors es dirigiran al Teatre per continuar amb la commemoració dels 25 anys de signatura de la Carta de Ciutats Educadores. Aquí intervindrà la secretària general de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), Marina Canals, i hi haurà una actuació de l’orquestra juvenil de corda Béla Bartók, de l’Escola Municipal de Música i dirigida per Joan Alfaràs.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.