Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Dia Internacional de la Declaració Universal dels Drets Humans

L'Arxiu Municipal de Girona, l'Arxiu Històric de Girona i l'ONG Arxivers sense Fronteres commemoren aquest dia amb unes conferències relacionades amb el paper dels arxius com a garants dels drets humans.

Europa està immersa en una conjuntura política en la qual els Arxius i els documents que contenen prenen una especial rellevància com a garants dels drets de les persones. La funció d’aquests centres es visualitza sobretot en aquells països amb conflictes i enfrontaments bèl•lics. Els recents esdeveniments i, sobretot, els moviments migratoris cap al vell continent, sovint situen els documents en l’epicentre de la resolució del problema. En altres casos, els perllongats conflictes confegeixen als Arxius un paper aglutinador i d’identitat pròpia d’una comunitat.

Amb motiu del Dia Internacional de la Declaració Universal dels Drets Humans, l’Arxiu Municipal de Girona, l’Arxiu Històric de Girona i l’organització Arxivers sense Fronteres us conviden a conèixer les experiències dutes a terme en l’àmbit de la salvaguarda, protecció, conservació i accés de fons documentals situats en llocs amb conflictes i, també, a disposar d’elements de reflexió sobre el paper dels Arxius com a protectors dels drets humans.

Les conferències tindran lloc el dia 10 de desembre, a les 19.30, a la seu de l’Arxiu Municipal de Girona (Placeta de l’Institut Vell, 1. Girona) i aniran a càrrec de Nicolás Valle, periodista de la Secció Internacional de TV3, especialista en conflictes armats, que parlarà dels “Arxius en Guerra: silencis de destrucció massiva” i de Ricard Ibarra, president d’Arxivers sense Fronteres i Jordi Amigó, responsable del projecte i arxiver de l’Ajuntament de Sant Just Desvern, que ens explicaran els resultats del projecte de cooperació amb l’Arxiu Nacional de la República Àrab Sahrauí Democràtica a Rabuni (2006-2015) com un model de solidaritat arxivística.

L’accés és lliure i gratuït.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.