Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona participa en un projecte europeu innovador per al foment dels estils de vida saludables

La ciutat forma part de la iniciativa pionera Credits4Health, juntament amb les localitats italianes de Salento i Florència i el municipi grec de Plylos Nestoras.

Girona forma part de la prova pilot del programa europeu Credits4Health, un projecte pioner basat en crèdits i centrat en les persones per a l’adopció d’estils de vida saludables i en el seguiment de la dieta mediterrània en el marc de la participació social i la innovació per a la promoció de la salut. Aquest matí la regidora de Salut i Seguretat en el Treball de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau; el gerent de Serveis Comuns de la Generalitat a Girona, Jaume Torrent, i el president de la Fundació Investigació Nutricional (FIN), Lluís Serra, han presentat la col·laboració del consistori gironí i de la Generalitat a Girona amb el projecte.

“Aquest projecte encaixa perfectament amb la planificació que ens hem plantejat per seguir treballant per aconseguir una ciutat sana, per promocionar la salut, una dieta equilibrada i l’exercici físic. Tenim el repte d’assolir la implicació dels treballadors municipals i que els ciutadans de Girona entrin a formar part del projecte”, ha subratllat Eva Palau. La regidora de Salut i Seguretat en el Treball ha explicat que des dels consistori s’oferiran recompenses com places als cursos de les activitats físiques a meitat de preu, inscripcions gratuïtes a la Sant Silvestre o ús gratuït de diferents instal·lacions esportives a les persones que aconsegueixen objectius i crèdits.

El gerent de Serveis Comuns de la Generalitat a Girona, Jaume Torrent, ha afirmat que el projecte Credits4Health és una col·laboració de l’organisme en el marc de la iniciativa Model d’Entorn de Treball Saludable que es porta a terme a la seu de la Generalitat a Girona. “Ens interessa fomentar la salut dels treballadors abordant-la des de diferents propostes dividides en quatre eixos d’intervenció: l’entorn físic de treball, l’entorn psicosocial de treball, els recursos personals de salut en l’espai de treball i la participació de l’empresa en la comunitat”, ha afirmat.

El projecte Credits4Health està finançat per la Unió Europea i hi participen grups de recerca d’Itàlia, Grècia, el Regne Unit, Alemanya i Espanya. Girona ha estat escollida per fer la prova pilot del projecte, juntament amb les localitats italianes de Salento i Florència i amb el municipi grec de Plylos Nestoras. A l’Estat espanyol el grup de recerca participant és el FIN, encarregat de l’apartat nutricional del projecte i de dur a terme el iniciativa a Girona amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i la Facultat de Ciències de l’Esport EUSES de la Universitat de Girona.

L’objectiu principal de Credits4Health és el desenvolupament d’una plataforma web basada en el concepte de “crèdits per a la salut” amb la finalitat de reduir el sedentarisme i millorar el nivell d’activitat física i els hàbits d’alimentació de les persones que viuen als països euromediterranis. Posteriorment, aquest entorn saludable serà ampliat per ser aplicat a la resta d’Europa.

La plataforma està dirigida a persones de 18 a 65 anys en aparent bon estat de salut i està disponible en italià, grec, català i castellà. Els participants obtenen crèdits a mesura que compleixen els seus objectius diaris, setmanals i mensuals. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.