Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona i el Mercat del Lleó impulsen un projecte pilot de recollida d'aliments sobrants

El projecte, finançat per l'Agència de Residus de Catalunya, recollirà periòdicament aliments sobrants de les parades del mercat per destinar-los a finalitats socials.

L’Ajuntament de Girona iniciarà, amb la col·laboració dels comerciants del Mercat del Lleó i d’altres entitats socials, un projecte pilot de recollida periòdica d’aliments sobrants de les parades del mercat amb l’objectiu d’aprofitar-les i de destinar-les a finalitats socials. El regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ho ha anunciat aquest matí durant la presentació del taller “El valor dels aliments. Taller d’aprofitament d’aliments”, que ha s’ha celebrat a les 11 h l’Aula Gastronòmica del Mercat del Lleó, amb motiu de la Setmana de la Prevenció de Residus.

Ribas ha explicat que amb aquest projecte de “reciclatge social, intenta conscienciar a la gent que no ha de sobrar menjar, però aquell que sobri s’ha de destinar a la gent que ho necessita”. El regidor també ha destacat que durant els anys 2013 i 2014 s’ha incrementat la recollida de fracció orgànica a Girona un 54%, fet que demostra que “la feina s’està fent bé”. Tanmateix, ha afegit, “hi ha una segona lectura. Quant més orgànica hi ha a l’escombraria, vol dir que més menjar es tira. Per tant, hem de començar a treballar amb una idea molt clara: que no hi hagin minves”.

L’activitat “El valor dels aliments. Taller d’aprofitament d’aliments” ha comptat amb una desena de participants i ha estat dinamitzada per l’Associació de Naturalistes de Girona i de l’Associació Menjadors Ecològics. El taller ha consistit en l’aprofitament de sobralles comercials recollides ahir a les parades del mateix Mercat del Lleó. La presentació del taller i de la iniciativa ha comptat amb presència del president dels paradistes del Mercat del Lleó, Joan Gironell; el president de l’Associació de Naturalistes de Girona (ANG), Enric Cortiñas; el president del col·lectiu Girona Bons Fogons, Toni Vallory, i el president de l’Associació d’Hostaleria de Girona, Josep Carreras.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.