Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Engega motors la tercera edició del MOT, Festival de Literatura Girona_Olot

Tindrà lloc entre el 7 i el 16 d'abril a Girona i Olot sota el tema "Vides escrites. Escriure vides".

Aquest matí, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i la directora del MOT-Girona, Glòria Granell, han presentat el MOT, el Festival de Literatura Girona_Olot, que enguany celebra la tercera edició i que tindrà lloc del 7 al 16 d’abril a les ciutats de Girona i Olot. El MOT, que es consolida com a festival internacional de literatura amb el tema “Vides escrites. Escriure vides” està comissariat per la doctora en Filologia i professora de literatura contemporània a la Universitat de Girona Margarida Casacuberta i organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Girona i el d’Olot.

Cada any, el festival escull un àmbit temàtic que serveix d’eix i fil conductor de l’edició. En aquesta ocasió, el 2016, el festival explorarà els processos creatius que hi ha darrere de les vides literàries. Entre els autors que ja han confirmat l’assistència hi ha Amélie Nothomb, David Foenkinos, Javier Marías, Alicia Giménez Bartlett, Javier Cercas o Imma Monsó, entre altres, que conversaran sobre el com i el perquè d’escriure vides de personatges reals, en alguns casos molt reconeguts, o en d’altres, personatges anònims.

Els objectius del MOT són aproximar els escriptors al públic lector, transmetre la idea que la literatura és important pel benestar de les persones, així com oferir una programació de qualitat a escala nacional i internacional, aplegar escriptors i experts, i convertir Girona i Olot durant una setmana en centres d’alta cultura literària i alhora pròxima al ciutadà. En aquest sentit, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha volgut apuntar que el MOT “és ja un festival plenament consolidat, d’alta qualitat i de referència per a tot sector literari” i l’ha descrit com un “pot d’essències literàries, una exquisida delícia per als nostres conciutadans i que atrau cada cop més gent de fora”.

Pel que fa a la imatge gràfica del festival, aquest any ha anat a càrrec de l’estudi gironí Fang. Els dissenyadors han proposat una imatge que gira a l’entorn de la mà, considerada des de dos punts de vista “com a registre gràfic de la vida i com a eina generadora de literatura sobre la vida pròpia i dels altres”, tal com ha explicat Glòria Granell. La imatge del MOT no es basa en una sola mà, sinó en mans diverses i múltiples –diferent gènere, edat, professió i ètnia-, una varietat que es fa extensiva també a les vides que representen i a la disparitat de formes i gèneres narratius que adopta la literatura. La dicotomia present en el títol del MOT 2016 “Vides escrites, escriure vides”, es visualitza gràficament en la divisió cromàtica entre el blanc i el negre, d’una banda, i el granat, de l’altra.

Les seus del festival seran la biblioteca Carles Rahola, a Girona, entre els dies 7 i 9 d’abril, i la sala La Carbonera, a Olot, entre els dies 14 i 16 d’abril.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.