Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

1.450 pel·lícules projectades durant els 15 anys del Cinema Truffaut

El 17 de novembre de l'any 2000 es va endegar l'actual etapa del Cinema Truffaut que ha comptat amb un total de 340.000 espectadors.

Ara fa quinze anys, un 17 de novembre, amb la preestrena de la pel·lícula d’Arturo Ripsten “Así es la vida” es va estrenar l’actual etapa del Cinema Truffaut on el Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona, ja constituït com a associació cultural, es va responsabilitzar de la gestió del cinema per encàrrec de l’Ajuntament de Girona.

El divendres 20 de novembre al matí, l’alcalde Carles Puigdemont, juntament amb el president del Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona, Guillem Terribas, i el membre de l’equip tècnic del Truffaut, Carles Ribas, van fer balanç d’aquesta etapa. Durant aquests 15 anys s’han estrenat un total de 506 pel·lícules i se n’han projectat 1.450, comptant la programació regular i els cicles o projeccions especials. El total d’espectadors que han passat pel Truffaut és de 340.000, dels quals un 75% corresponen a la programació regular i un 25% als cicles i projeccions especials.

També durant aquesta època, amb excepció de la programació infantil, totes les pel·lícules projectades al Cinema Truffaut han estat en versió original o versió original subtitulada. Cal destacar, a més, que el Truffaut és l’única sala amb programació regular en VOS que hi ha a Catalunya que no es troba a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

El juny de 2012 el Truffaut va completar el seu procés de digitalització, amb la instal·lació d’un projector NEC d’última generació que es va adquirir gràcies a una subvenció especial del Programa MEDIA de la Unió Europea (que va cobrir un 40% del cost) i una subvenció extraordinària de l’Ajuntament de Girona (que va cobrir el 60% restant). Gràcies a aquesta inversió en la digitalització del cinema, els espectadors del Cinema Truffaut s’han incrementat en un 11%.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha destacat que d’ençà d’aquesta nova etapa en què el Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona s’ha responsabilitzat de la gestió del cinema “hem pogut posar en marxa d’una forma col·laborativa una programació lliure i pública” i ha afegit que en part gràcies a aquest fet, “la cultura cinematogràfica ha anat creixent”. Durant la roda de premsa i com a novetat, Guillem Terribas ha avançat que l’any que ve es canviaran les butaques del cinema.

D’altra banda, la roda de premsa de divendres al matí també va servir per presentar la nova temporada del cinema, que presenta dues novetats com són El Clàssic del Mes i Le Petit Truffaut. El primer es centra en recuperar títols indispensables per a la història del cinema, mentre el segon obre un espai per a l’animació infantil més exigent. Per altra banda, el Cinema Truffaut continua consolidant el Cicle de Cinema en col·laboració amb Temporada Alta i els Cicles de Filmoteca, dedicat en aquesta ocasió al cineasta Orson Welles.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.