Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Augmenta la responsabilitat en les relacions de parella

El Centre Jove de Salut celebra enguany el desè aniversari consolidat com a referent en salut jove a Girona.

En els darrers anys, ha augmentat la responsabilitat en les relacions de parella. Així es percep des del Centre Jove de Salut, on s’adrecen cada cop més joves preocupats per cercar eines per valorar, cuidar i viure de forma positiva la seva sexualitat i, a més, hi acudeixen acompanyats de la seva parella. El Centre Jove de Salut Integral de Girona celebra aquest 2015 el desè aniversari de la seva posada en funcionament.

Hi ha dos dades que reflecteixen aquest canvi en la responsabilitat en la parella. Per una banda, la tipologia de primeres visites. En salut afectiva i sexual un 55% de les primeres visites són per orientació, informació i assessorament per a una sexualitat responsable, mentre que en salut emocional un 78% de les primeres visites estan relacionades amb l’orientació i el suport personal.

Per altra banda, destaca l’augment de l’assistència de nois al Centre Jove de Salut i l’increment de la seva implicació en aspectes relacionats amb la salut afectiva i sexual de la parella. Dels 760 usuaris del 2014, 617 eren noies i 153 eren nois (un 20% del total). Aquesta xifra ha pujat significativament respecte els anys anteriors, ja que el 2013 hi va haver 96 nois del total de 725 usuaris (un 13’2%) i el 2012 54 nois d’un total de 668 usuaris (un 8%). A més, respecte el 2007, el nombre de nois usuaris del servei ha pujat un 466% -el 2007 hi havia 27 usuaris masculins, mentre que el 2014 n’hi havia 153.

També ha augmentat la demanda dels nois (29% dels casos) sobre situacions que dificulten unes relacions de parella satisfactòries i augmenta també el número d’atenció per cribatges de malalties de transmissió sexual. En aquest àmbit, tal com ha destacat la regidora de Salut i Seguretat en el Treball de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, “actualment som centre de salut referent en salut jove a Girona, tant per als joves com per les famílies i els professionals. una posició que hem consolidat gràcies a un treball intens durant deu anys”.

Per commemorar el desè aniversari del Centre Jove de Salut Integral de Girona aquest 2015, el proper dijous 26 de novembre es portarà a terme la conferència “Adolescents i noves tecnologies: innovació o addicció”, a càrrec del cap del Servei de Psicologia i coordinador de la Unitat de Conductes Addictives de l’Hospital de Sant Joan de Déu, Josep Matalí. L’acte tindrà lloc a les 18 h a l’auditori gran de la Biblioteca Carles Rahola.

Podeu consultar més informació al web www.girona.cat/centrejovedesalut i al bloc www.girona.cat/blocsalut
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.