Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resum del Ple municipal ordinari de novembre de 2015

El Ple va tenir lloc el 9 de novembre de 2015.

Ahir va tenir lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona la sessió plenària ordinària corresponent al mes de novembre del 2015. L’alcalde, Carles Puigdemont, va presidir el Ple i va donar el tret de sortida de la sessió. Un cop aprovada l’acta anterior, els informes de Presidència i els decrets i acords dels quals es dóna compte al Ple, es va procedir a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies.

En el marc de la Comissió Informativa d’Hisenda i Sostenibilitat es va debatre el punt 5, relatiu a l’aprovació inicial del plànol de delimitació de mesures de prevenció d’incendis forestals en les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal•lacions situades en terreny forestal. Es va aprovar per unanimitat de tots els grups.

A continuació es van debatre les cinc mocions que anaven al Ple d’ahir. La primera, defensada per la regidora de Ciutadans, Míriam Pujola, i presentada pel grup municipal de Ciutadans pel reforç de la imatge de l’alcalde de Girona i l’Ajuntament al qual representa es va rebutjar per 18 vots en contra (CiU, ERC i CUP), 4 abstencions (PSC) i 3 vots a favor (C’s i PP).

La segona moció va ser presentada pel grup municipal de la CUP-Crida per Girona per impulsar un sistema de pressupost participatiu. La moció, que va ser defensada per la portaveu del grup Laia Pèlach, es va dividir en dues votacions: els punts 1, 2 i 3 (que es va aprovar per 12 vots a favor –ERC, CUP i PSC-, 10 vots en contra –CiU- i 3 abstencions –C’s i PP-) i els punts 4 i 5 (que es van aprovar per 14 vots a favor –ERC, CUP, PSC i C’s-, 10 vots en contra –CiU- i 1 abstenció –PP).

La tercera moció va ser la que va presentar el grup municipal d’ERC-MES per a la creació d’una ajuda per al pagament del lloguer social. La moció, defensada pel regidor del grup Ricard Calvo, va ser aprovada per unanimitat.

La quarta moció va ser la que va presentar el grup municipal del PPC per reclamar i exigir al Govern de la Generalitat un compromís ferm en l’execució de les inversions pendents a la nostra ciutat. La moció, defensada per la regidora del grup del PPC, Concepció Veray, va ser rebutjada per 10 vots en contra (CiU), 8 abstencions (ERC i CUP) i 7 vots a favor (PSC, C’s i PP).

La cinquena i última moció va ser la que va presentar el grup municipal del PSC sobre la millora del servei de bus urbà a la ciutat i que va defensar el regidor Joaquim Rodríguez. Els cinc punts de la moció es van votar per separat. El punt 1 es va aprovar per 11 vots a favor (CUP, PSC, C’s i PP), 10 vots en contra (CiU) i 4 abstencions (ERC). Els punts 2 i 3 es va aprovar per 15 vots a favor (ERC, CUP, PSC, C’s i PP) i 10 vots en contra (CiU). El punt 4 es va rebutjar per 14 vots en contra (CiU i ERC) i 11 vots a favor (CUP, PSC, C’s i PP). Finalment, el punt 5 es va aprovar per 11 vots a favor (CUP, PSC, C’s i PP), 10 vots en contra (CiU) i 4 abstencions (ERC).

Després de l’apartat de precs i preguntes, l’alcalde va cloure el Ple.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.