Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Nou actuacions per dia durant el primer any de funcionament del projecte "Girona, carrers de música"

La majoria de les actuacions són de solistes amb guitarra i es concentren a les 12 h i a les 18 h dels divendres i dissabtes a la Rambla, el passeig de Canalejas i el carrer de Santa Clara.

El projecte “Girona, carrers de música” ha fet un any. El balanç d’aquest primer aniversari és positiu ja que s’han portat a terme de mitjana de nou d’actuacions cada dia, 64 reserves setmanals i 275 reserves mensuals i hi han participat un total de 98 músics i grups acreditats, dels quals 70 són músics individuals, 35 són grups i 3 són projectes formatius, que han fet usos molt puntuals del projecte sobretot lligats a festivitats i al Nadal. El 87% dels músics que participen de la iniciativa viuen a Girona o a comarques gironines.

Per fer les seves actuacions a diversos punts de la ciutat, els músics primerament s’han d’acreditar. Un cop validada la informació poden fer reserves prèvies de les seves actuacions en algun dels 21 punts habilitats. Aquestes tenen una durada d’una hora. En xifres absolutes, des del setembre del 2014 fins al 30 de setembre del 2015, s’han fet un total de 3.307 reserves. Des d’aquesta data fins pràcticament a dia d’avui –dades a 31 d’octubre- el nombre de reserves puja fins a 3.734, especialment amb motiu de les Fires de Sant Narcís.

Pel que fa als escenaris, el 75% de les reserves es concentren en cinc espais: la Rambla (amb 766 reserves), el passeig de Canalejas (amb 588), el carrer de Santa Clara (amb 565), el Cul de la Lleona (amb 425) i la plaça de Pompeu Fabra (amb 432). Precisament a causa de l’alta afluència de peticions en algunes zones, es va reduir de 3 a 2 el nombre màxim de reserves setmanals per músics als punts de la Rambla i de Santa Clara i es van crear nous escenaris, com el de la Devesa i els punts d’interpretació del Barri Vell.

Les actuacions es distribueixen de forma bastant equitativa al llarg de la setmana, tot i que els dies amb més peticions són el dissabte (amb un 23% del total -826 peticions-) i el divendres (amb un 20% del total -704-), ja que aquestes actuacions van molt lligades a la dinàmica de l’activitat urbana pel que fa a l’oci i a l’activitat comercial. Els mesos amb més volum de reserves durant aquest primer any han estat el maig i l’abril, amb 455 i 421 reserves respectivament, i l’agost el mes amb menys reserves (85).

En relació amb els instruments utilitzats, es constata la presència predominant dels cantautors clàssics (guitarra i veu), tot i que es detecta una irrupció important del hang o dels instruments de percussió en les actuacions.

“Girona, carrers de música” és una iniciativa per potenciar i regular la presència de música en viu als carrers de la ciutat. Es tracta d’una aposta per la cultura i per promoure i fer visible la música emergent i de proximitat amb el territori fent visible el potencial creatiu dels músics gironins.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.