Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Taula de Coordinació Local pel Dret a l'Habitatge de Girona fa balanç dels tres anys de funcionament

El portaveu de la Taula i defensor de la Ciutadania, Ramon Llorente, ha explicat l'estat de la qüestió i les accions que s'han portat a terme en els darrers mesos des de les entitats que en formen part.

La Taula de Coordinació Local pel Dret a l’Habitatge de Girona ha fet balanç aquest migdia dels seus primers tres anys de funcionament. L’ens, creat el 2012, està format per l’Ajuntament de Girona (en concret, l’Oficina Municipal d’Habitatge i Serveis Socials), l’Agència de l’Habitatge de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, el Col·legi d’Advocats de Girona, Càritas Diocesana de Girona, la Fundació Servei Gironí de Pedagogia Social (SER.GI), la Plataforma d’Afectats/ades per la Hipoteca del Gironès (PAH) i representants dels partits polítics en el consistori gironí.

El portaveu de la Taula i defensor de la Ciutadania, Ramon Llorente, ha sintetitzat el treball de la Taula i de les entitats que en formen part en els darrers mesos i ha esmentat l’estat de la qüestió actualment. “A dia d’avui l’objectiu de la Taula continua sent viu i necessari i la coordinació entre les entitats que en formem part segueix sent imprescindible per trobar solucions”, ha ressaltat Llorente.

Com a representant d’una de les entitats que formen part de la Taula, el tinent d’alcalde i regidor de Serveis Socials, Habitatge i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, ha explicat que “des del consistori s’han rebut fins al moment 16 habitatges d’entitats financeres” del volum que s’havia requerit inicialment. Berloso ha assegurat també que hi ha expedients oberts a 4 entitats financeres i 80 pisos pendents d’inspecció procedents de gran tenidors d’habitatge. Referent a aquests darrers, el regidor ha subratllat el canvi que pot suposar l’entrada en vigor de la Llei 24/2015, que obliga les entitats a un lloguer social obligatori en casos de risc d’exclusió residencial per evitar desnonaments.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.