Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Consolidació del treball conjunt entre Policia Local de Girona i Mossos d'Esquadra en el dispositiu policial de les Fires de Sant Narcís

La unitat canina ha ajudat a detectar 174 casos d'infraccions d'ordenances municipals en referència a la tinença de drogues i consum, 119 casos més que l'any passat.

Policia Municipal de Girona i Mossos d’Esquadra han realitzat balanç conjunt del dispositiu activat per les Fires de Sant Narcís. Un any més, dels dos cossos policials han sumat esforços en un dels moments en què la ciutat de Girona compta amb més activitat al carrer. Entre les actuacions conjuntes més destacades es troben les 405 proves d’alcoholèmia realitzades, que doblen les de la passada edició, que se’n van fer unes 259 en l’àrea urbana, i els 7 controls de dogues, tres més que en les Fires anteriors. De les proves d’alcoholèmia realitzades hi van haver 32 positius, dels quals 9 eren penals.

També cal destacar el paper de la unitat canina, que es va incorporar al cos de la Policia Municipal fa un any, i que va néixer amb la voluntat d’oferir un recurs més a la policia principalment pel que fa la detecció de drogues a la via pública, s’ha consolidat aquest any en les tasques de control de drogues. Aquest nou recurs, que es va iniciar de forma pilot a les Fires de Sant Narcís de l’any passat, ha permès incrementar un 216% la detecció d’infraccions d’ordenances municipals en referència a la tinença de drogues i consum, passant de només 55 casos a 174 aquesta edició. Els 174 casos d’infraccions d’ordenances municipals en referència a la tinença de drogues i consum infracció representen el 55% del total d’infraccions d’ordenances municipals durant Fires (314), seguit per les infraccions de venda ambulant (60) i de consum d’alcohol a la via pública (26).

Pel que fa a la relació entre consum i tinença d’alcohol entre els menors també cal destacar que enguany no s’ha produït cap detenció ni decomís. En l’edició de 2014 es van produir un total d’11 decomisos de begudes alcohòliques a menors i tres detencions per adquirir-ne, dins del recinte de Barraques. Pel que fa a les intoxicacions etíliques a menors se n’han atès un total de 12, quatre menys que l’any passat, de les quals només 1 ha requerit trasllat a centre hospitalari. Les infraccions per venda ambulant també han augmentat en 48 casos més respecte del 2014.

L’important dispositiu que Mossos desplega a la zona de barraques amb efectius de paisà ha fet que aquest any s’hagin detectat menys agressions i baralles a la zona aconseguint així unes fires més segures. Pel que fa els delictes i segons dades de la Policia Municipal, aquest 2015 se n’han registrat 260, 141 a la zona de Fires i 119 a la resta de la ciutat. La majoria de delictes han estat furts lleus (113), amb gran afectació als telèfons mòbils. En total s’han detingut 26 persones, de les quals 10 han estat per robatori amb violència o intimidació.

L’accidentalitat (trànsit) ha minvat poc respecte de l’any passat amb un total de 13 accidents en el recinte de Fires, dels quals 10 van ser amb ferits i 3 sense ferits. En l’edició anterior hi va haver 15 accidents, 11 sense ferits i 4 amb ferits. Pel que fa a incidències a la via pública, en relació amb la retirada de vehicles per la grua municipal en el recinte de Fires, hi ha hagut 60 actuacions, 50 menys que en l’edició anterior.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.