Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Les actuacions musicals i els actes populars es consoliden com les activitats que atrauen més públic de les Fires de Sant Narcís

El concert d'Els Catarres del dia 31 d'octubre ha estat el que ha registrat el màxim d'afluència de visitants amb 15.000 persones.

La seixantena d’actuacions musicals programades en set escenaris diferents i els tradicionals actes populars s’han consolidat, un any més, com les activitats que han atret més públic en l’edició d’enguany de les Fires de Sant Narcís. Els concerts de la Copa han tornat a ser els més multitudinaris, especialment els del primer divendres –amb les actuacions de Los Caligaris, Zoo i La Pegatina, que van aplegar més de 10.000 persones- i els de l’últim dissabte –amb l’actuació d’Els Catarres i Aspencat, que van aplegar més de 15.000 persones.

En l’àmbit musical, cal destacar també el ple que ha registrat cada nit l’envelat amb les actuacions de les diferents orquestres –Plateria, Maribel, La Principal de la Bisbal, Selvatana i Maravella– o la consolidació d’espais com l’escenari de Sant Feliu –que va registrar el seu màxim el dijous 29 amb les actuacions dels DJ Cristian Varela, Dosem i Uner– o l’espai La Copeta. Dels concerts de l’Auditori, cal destacar el 85% d’ocupació del concert de Tots Sants del Cor Maragall, el 76% d’ocupació del concert de La Principal de la Bisbal el dia de Sant Narcís o la xifra del voltant del 70% d’ocupació dels concerts de la cantant israeliana Noa i de l’espectacle Guerra, d’Albert Pla, Fermín Muguruza i Refree.

Pel que fa als actes populars, el pregó a càrrec del periodista Jordi Bosch el divendres 23 i la diada castellera el diumenge 25 d’octubre van omplir de gom a gom la plaça del Vi. El correfoc, la cantada d’havaneres a les escales de la Catedral, les cercaviles de gegants –especialment la del dia 23 d’octubre-, la pujada del pilar de 4 a la Catedral o la baixada d’andròmines han estat els altres actes més concorreguts de l’edició d’enguany de les Fires.

“Estem molt satisfets de com han anat aquestes Fires. Després de l’èxit de participació de l’any passat, aquest any el repte era gran però l’hem superat amb nota. La qualitat i la diversitat de la programació ha estat molt ben acollida per la ciutadania”, ha afirmat la tinenta d’alcalde i regidora adjunta a l’Alcaldia de l’Ajuntament de Girona Marta Madrenas.

 

Del 23 d’octubre a l’1 de novembre, l’Oficina de Turisme ha registrat una xifra de visitants similar a la de l’any passat (2.112 consultes, un 1’8% més que el 2014) i els museus de la ciutat també han rebut un volum de públic similar al de les darreres Fires. Enguany, hi ha hagut més de 7.200 visites i cal destacar especialment la xifra de visitants del refugi antiaeri del Jardí de la Infància, que aquest 2015 ha arribat als 531 visitants, pràcticament el doble que les Fires del 2014 (267).

El que ha augmentat considerablement és el volum de pàgines consultades de la web de Fires (www.girona.cat/firesdesantnarcis), que s’ha incrementat en un 53% respecte l’any passat. Del 19 d’octubre a l’1 de novembre del 2015 s’han visitat 274.397 pàgines, mentre que en el mateix període de l’any anterior (del 20 d’octubre al 2 de novembre) se’n van visitar 179.242. El nombre d’usuaris que han visitat el web també ha augmentat aquest 2015 i s’ha passat dels 67.649 del 2014 als 75.746 d’aquest any. La revista digital de les Fires de Sant Narcís ha tingut 1.930 descàrregues; mentre que les aplicacions del Girona In i del joc de Fires, n’han tingut 343 i 346 respectivament. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.