Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Parlament Europeu de la Cultura reuneix a Girona un centenar de personalitats de l'àmbit cultural

El Parlament Europeu de la Cultura és l'únic fòrum interdisciplinari europeu d'artistes, intel·lectuals i de personalitats d'aquest camp.

El 30 d'octubre va començar al Palau de Congressos de Girona la 14a sessió del Parlament Europeu de la Cultura (ECP), que fins l'1 de novembre va reunir a un centenar de personalitats de l’àmbit de la cultura de 40 països diferents. Sota el títol “Creativitat, innovació i identitat cultural” el programa consta de conferències i debats que van tractar principalment la identitat cultural i la creativitat en un món globalitzat i la innovació, renovació i consolidació de les identitats culturals. El passat divendres a la sessió inaugural hi va participar el sommelier del restaurant El Celler de Can Roca, Josep Roca, i el director de cinema Albert Serra.

Entre d’altres participants el fòrum va comptar amb el director d’escena Ion Caramitru (Romania), els autors Jaap Scholten (Holanda), Mara Antas (Finlàndia) i Amparo Serrano de Haro (Madrid); els historiadors Marie-Louise von Plessen (Alemania) i Evangelos Chrysos (Grècia); els directors d’òpera Mary Miller, Bergen, Guy Coolen (Antwerp) i David Sakvarelidze (Tblisi); els arquitectes Eugene Asse (Moscou) i Abelardo Gonzales (Suècia); els artistes visuals Miran Mohar (Eslovènia) i Zoran Pantelic (Sèrbia); la violinista Sabina Rakcheyeva (Azerbaijan); els filòsofs Gintautas Mazeikis (Lituània) i Massimo dell´Utri (Itàlia). A més a més, aquesta 14a edició ha integrat com a nous membres del Parlament Europeu de la Cultura el director de Vilaweb, Vicent Partal, i el director de l’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna.

Aquesta trobada anual de debat sobre cultura i cooperació europees ha tingut lloc en ciutats d’Europa de reconeguda rellevància cultural com Atenes, Gent, Lisboa, Liverpool, Berlín o Prístina. Enguany s'ha celebrat a Girona gràcies a l’acord arribat entre l’Ajuntament i la Diputació de Girona i amb la col·laboració de l’Institut de la Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, de la Generalitat de Catalunya i el mateix ECP.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va presidir juntament amb el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, l’acte d’inauguració. El secretari general del ECP, Karl-Erik Norrman, va explicar que sense ser experts en la matèria coneixen la singularitat de Catalunya i aprofitaran la seva estada per “aprendre” i aprofundir en la matèria. Tanmateix el director de l’ECP, Par Stenbäck, va recordar que l’any passat varen realitzar la conferència a Kosovo i en fa dos a Edimburg, de manera que “podem dir que tenim coneixement de les diferències lingüístiques i culturals” va afegir.

El Parlament Europeu de la Cultura és un ens fundat el 2001 sota el paraigües del Consell d’Europa i aplega un grup de personalitats europees en els camps de les arts, la cultura i les lletres que cerquen el diàleg per tal de fomentar la democràcia, la cultura i la cooperació europea. Està format per 160 membres procedents de 43 països europeus.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.