Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El passat dimecres va obrir les portes la Fira de Mostres, el màxim exponent de l'activitat econòmica de les comarques gironines

El saló, que incrementa un 22% la superfície coberta d'exposició, reuneix un total de 383 expositors que es podran visitar fins diumenge a les 8 del vespre al Palau de Fires de Girona.

El Palau de Fires de Girona va obrir dimecres matí les portes de la 54a edició de la Fira de Mostres, el màxim exponent de l’activitat econòmica de les comarques gironines. Des de les 10 del matí els visitants tenen l’oportunitat de veure les diferents novetats que presenta aquesta edició del saló, amb menció especial per al #FiraHub, la incorporació de les franquícies al cinquè Saló de l’Emprenedoria i l’aposta per la sostenibilitat en la construcció que es pot veure al sisè Ginteriors. La Fira de Mostres estarà oberta cada dia, fins el diumenge 1 de novembre, de les 10 del matí a les 8 del vespre.

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, va assenyalar en la inauguració que la Fira de Mostres és un “punt de referència per a tota la demarcació” i va destacar que la situació econòmica a les comarques gironines és ara mateix millor que en anys anteriors, tot i que va reconèixer que la recuperació serà “lenta i treballada”. “Tots veiem el futur amb més optimisme que l’any passat”, va dir Espadalé, que va posar de manifest que la bona situació econòmica es reflexa en el mercat de treball: “Els quatre grans sectors de Girona han augmentat el nombre d’afiliats a la Seguretat Social”. Entre altres dades, el president de la Cambra de Comerç ha fet èmfasi en l’increment d’un 6,7% de l’exportació entre els mesos de gener i agost, i l’augment d’un 9% en el nombre de turistes que han visitat la demarcació en els vuit primers mesos de l’any.

Eudald Casadesús, delegat del govern de la Generalitat a Girona, va qualificar la Fira de Mostres com una “activitat ben arrelada” i un “segell d’identitat de les Fires de Sant Narcís”, i va destacar que Catalunya és un referent en el món de les fires “tant pel nombre d’activitats firals com per la qualitat de les mateixes”. El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, va comentar que la Fira de Mostres és “l’expressió que fem de la nostra manera de fer i de ser”, i va posar en valor el fet que “és una fira que creix en quantitat i en qualitat”, al temps que va reconèixer la seva llarga trajectòria després de 54 edicions.

Carles Puigdemont, alcalde de Girona, va defensar en la seva intervenció que “una economia basada en el territori” és compatible amb “la internacionalització, amb una economia oberta al món”, i va destacar que en cas contrari ens trobem davant d’un model econòmic “sense ànima”. “Ara és el moment que el model socioeconòmic sostenible, amb rostre humà, estigui lligat al territori”.
 

‘Compartint negoci, fent xarxa’

La Fira de Mostres és una plataforma de negoci on empreses, compradors i visitants participen de les darreres novetats i oportunitats del mercat. La 54a edició del saló, que ha incrementat un 22% la superfície d’exposició i que compta amb 383 expositors, aposta per mantenir-se com a referent i puntal de la promoció econòmica del territori, un punt de trobada idoni del teixit empresarial i comercial tant en l’àmbit gironí com català. La fira és un espai de promoció del comerç, un desplegament de noves tecnologies i una aportació de recursos per a la modernització i la millora dels diferents sectors econòmics.

Sota el lema ‘Compartint negoci, fent xarxa’, la mostra ofereix a les empreses, compradors i visitants un espai adequat per interactuar i portar a terme les seves transaccions comercials, conjuntament amb tot un seguit d’activitats complementàries com ara presentacions de serveis i productes, jornades, exhibicions, xerrades i concursos. Els expositors i visitants disposen de més de 45.000 m2 on tots els participants troben el confort necessari i unes condicions òptimes.
 

Saló de l’Emprenedoria i de la Franquícia

L’Associació d’Empresaris i Emprenedors de Girona (AEEG) ha incorporat les franquícies al cinquè Saló de l’Emprenedoria, que té lloc al nivell 1 del Palau de Fires. Els assistents disposen d’un punt de trobada per assessorar tant als emprenedors que vulguin crear una franquícia com a les empreses que pensin que el seu model pot ser franquiciat. Hi ha representades empreses com Escura Consulting, Bissú, Elefante Azul, Republic of Kids, Don Piso, Muy Mucho i Central Perks, entre moltes d’altres.

El saló també compta amb altres sectors representats com ara el de prevenció de riscos, la moda, l’energia, la consultoria, les energies renovables, la seguretat, el comerç electrònic, la formació i el màrqueting, per citar-ne alguns. A més, l’AEEG ha instal·lat un punt d’informació dins del Palau de Fires, i compta amb una sala de conferències on es porten a terme diferents xerrades.
 

Ginteriors

La sisena edició de Ginteriors (Girona Interiorisme) se centra en la combinació entre la sostenibilitat i la tecnologia. La delegació gironina del Col·legi de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya vol posar de manifest que avui en dia és possible gaudir d’un habitatge sostenible que tingui espais ecoeficients, que sigui respectuós amb el medi ambient, que utilitzi energies renovables i materials artesanals elaborats amb fustes, marbres o pedres, i que al mateix temps aquest habitatge disposi de tecnologia punta per estar a l’última.

A la Fira de Mostres hi són representats els professionals de l’interiorisme, així com les empreses col·laboradores del col·lectiu. El programa de Ginteriors inclou l’exposició de projectes, per part de col·legiats, de l’abans i el després de la reforma d’una estança d’un habitatge; un espai on interioristes oferiran el seu assessorament a tots aquells que tinguin dubtes, i possibilita la primera trobada entre l’empresari i el col·legiat.
 

#FiraHub

El nivell 2 del Palau de Fires és l’escenari del #FiraHub, una de les novetats d’aquesta edició de la Fira de Mostres. Es tracta d’un nou espai polivalent que vol fomentar la creativitat dels més petits i també el talent d’artistes emergents, amb l’objectiu de promoure tendències combinades amb gastronomia, art i música. Presenta un format obert per promoure actes i combinar-los amb un esperit innovador i distés. S’adreça a un públic més jove mitjançant experiències obertes que tenen lloc en dues sessions diàries d’un màxim de 90 minuts de durada. Cada dia a 2/4 d’1 del migdia es porten a terme diferents tallers de pintura, de l’anxova, de sushi, de manualitats i un sobre el programa de TV3 ‘Ja t’ho faràs’, amb Rafel Vives, un espai pràctic i d’anar per feina sobre reciclatge, recuperació i treballs manuals. A 2/4 de 7 de la tarda és el torn d’artistes emergents com ara Lydia Torrejon, Double Chick, Joan Masdéu, Pol Cruells i Póker. Així mateix compta amb l’actuació del Màgic Andreu, el dijous 29 d’octubre i el diumenge 1 de novembre a les 11 del matí.
 

Palau de Fires i recinte exterior

Els sectors representats aquest any a la Fira de Mostres són alimentació, decoració i construcció, industrial, motor, serveis, oci i turisme, tecnologia i mascotes, que estan situats tant a l’interior del Palau de Fires com al recinte exterior. Al primer nivell de l’edifici, compartint espai amb el Saló de l’Emprenedoria i de les Franquícies, podem trobar les empreses de serveis, amb asseguradores, entitats financeres, associacions, institucions i col·legis professionals, tecnologia i sistemes, salut i mitjans de comunicació. En aquest espai també hi ha el sector d’oci i turisme, amb agències de viatges, hotels, albergs, càmpings i tot tipus de turisme com el rural, l’actiu, el familiar i l’esportiu.

El sector de l’alimentació es troba al nivell 2 del Palau, amb la presència d’empreses del sector que mostraran els seus productes de begudes, conserves, producte fresc, productes semielaborats i tot allò relacionat amb la 4a i 5a gamma.

A l’espai exterior de la Fira es poden visitar diferents sectors com el de decoració i construcció, amb mobiliari i complements, cuines i banys, portes, persianes i tancaments, piscines i complements, cobertes, jardineria, instal·lacions, climatització, canalitzacions, il·luminació, tèxtil, reformes, pintures, paviments i sector immobiliari; l’industrial i el motor, amb domòtica, elevadors, maquinària d’obra pública i construcció, remolcs i automoció; la tecnologia, amb aplicacions mòbils, disseny, 3D, desenvolupament i comerç electrònic, i les mascotes, amb alimentació, serveis, associacions, entitats i botigues especialitzades.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.