Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona rep una peça artística i el fons documental del grup teatral gironí Tripijoc

El cavall alat de l'espectacle "Aliqué" (1986), dissenyat per Kim Bover, està ubicat al Teatre Municipal.

L’Ajuntament de Girona ha rebut la donació del fons documental del grup teatral gironí Tripijoc i d’una peça artística creada per Kim Bover que s’ha ubicat al Teatre Municipal. El fons passarà a formar part de l’Arxiu Municipal de Girona per tal de garantir-ne la conservació i la divulgació entre els investigadors i la societat en general.

Des del consistori s’ha valorat especialment el valor cultural i cívic per a la investigació de la peça artística i del fons documental, consistent en fotografies i imatges de la trajectòria artística del grup, des del 1978 al 1995; en un recull de notícies publicades en diversos diaris, i material com guions d’espectacles, partitures o dissenys de vestuaris, entre d’altres.

La peça, que passarà a formar part del fons municipal d’art, formava part de l’escenografia de l’espectacle Aliqué (1986) i va ser dissenyada per Kim Bover. Es tracta d’un cavall alat, de 2’30 metres d’alt per 4 metres d’ample i 3’5 metres de llarg, fet amb perfils de canya de bambú conformats en calent i relligats amb lligadures de cànem. Es podrà contemplar a la zona del vestíbul del primer pis del Teatre Municipal.

La donació del material, feta per Ramon Bover, Pere Madrenys, Joaquim Bover i Eusebi Bosch, administradors del grup Tripijoc, suposa la cessió gratuïta dels drets d’explotació del fons i el traspàs de la seva titularitat a l’Ajuntament de Girona, que en passarà a ser el propietari. El consistori es compromet a posar l’obra i el fons documental a disposició dels investigadors i del públic en general i a mantenir-lo en condicions de seguretat i conservació, així com a digitalitzar el fons documental. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.